Lossen van brood

een brood wordt uit de broodvorm gelost op een rooster waar het kan afkoelen

Wanneer je een brood in een broodblik uit de oven haalt dan draai je bakblik om boven het rooster om het af te laten koelen. Die actie wordt het lossen genoemd.

Waarom lossen van brood?

Als je broden bakt in een en ze uit de oven hebt gehaald moet je ze meteen lossen, uit het bakblik op de vorm storten. Als je het brood in de bakvorm zou laten zitten dan zal heel snel condens ontstaan in het bakblik. Het brood is namelijk nog heet en bevat veel vocht. Het blik begint af te koelen zodra je deze uit de oven hebt gehaald. In die situatie zal de hete waterdamp uit het brood condenseren aan de binnenkant van het bakblik. Een nat brood aan de zijkant maar vooral aan de onderkant is het gevolg.

.

Verder lezen

Na het lossen kan je het brood mooier maken door dit te bevochtigen.


Foutje, aanvulling of vraag? Gebruik het reactieformulier.

laatste toevoegingen

wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie