Landen in Europa met boerderijwinkels

europese vlag

Hieronder staan de landen waarvan wij adressen van boerderijwinkels hebben verzameld. In deze boerderijwinkels kan je "producten van het land" kopen.

Direct kopen bij de boer

Wij zijn een groot voorstander van "direct kopen bij de boer". Niet alleen krijgt de boer de hoogste opbrengst voor zijn product, maar we vinden het belangrijk dat consumenten meer contact krijgen met degene die hun voedsel produceert. Maar ook andersom, dat de boer in contact staat met zijn afnemers en weet wat voor hen van belang is. Daarnaast voorkomen we veel onnodig en milieuvervuilend vervoer tussen boer, distributiecentrum en verkooppunt.

Het liefst zien we dat men de producten rechtstreeks afneemt van de boer, dat is ons streven. Boerderijwinkels verkopen vaak ook producten van collega boeren uit de omgeving. Daarom maken we in het gedetailleerde overzicht van een boerderijwinkel een strikt onderscheidt tussen de producten die de boer zelf produceert, dus van "zijn of haar land komt" en de producten die "meeverkocht" worden. Immers, er zijn al genoeg supermarkten en winkels waar je agrarische producten kan kopen, maar die voegen, behalve gemak, niets toe en zoals we weten krijgt de boer daar geen eerlijke prijs voor. Vandaar deze overzichten adressen waar je direct bij de boer kan kopen.

groenten

Kaasboerderijen en molenwinkels

We hebben ook overzichten van kaasboerderijen waar je heerlijke boerenkaas en vaak ook andere zuivelproducten kan kopen, en als je van broodbakken houdt hebben we ook overzichten van molenwinkels waar je rechtstreeks bij de molenaar meel, bloem en andere benodigdheden voor de thuisbakker kan kopen.

populair

home­ >adressen >boerderijwinkels >reqLandcode

laatste toevoegingen

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie