Frankenfruit - Bergen op Zoom

Frankenfruit - Bergen op Zoom

Frankenfruit is een fruitteler waar men sinds de jaren zeventig fruit teelt, vooral appels en peren.

Algemeen[1]

statusin bedrijf
adresBalsedreef 1
landNederland
postcode woonplaats4623RA Bergen op Zoom
route­beschrijvingvanaf jouw locatie
websitelink website
emailinfo@frankenfruit.nl
telefoon+31164244451

Verkooppunt[2]

winkel (balieverkoop)onbekend
openingstijdenma di wo do vr za: 10-17u
melktap­automaatnee
producten­automaatnee
webwinkelja
groenten­abonnementonbekend
zelfplukja

Beschikbaarheid productcategorieën[3]

biologische productenonbekend
boerenkaasonbekend
melkonbekend
zuivel (overig)onbekend
eierenja
groentenonbekend
grootfruitja, eigen
kleinfruitja
kersenja
blauwebessenonbekend
aspergesonbekend
aardbeienonbekend
aardappelsja
paddenstoelenonbekend
honingja
confitureja
vruchtensapja
vleesonbekend
overigcourgette, pompoen, appelstroop, perenstroop

Producten van eigen land[4]

appels en peren

Producten van collega boeren[5]

onbekend

Diensten, activiteiten, accommodaties[6]

 • rondleiding bedrijf
 • kookworkshop
 • kinderfeestje
 • puzzeltocht

rondleiding bedrijf

Laat je verrassen door wat er allemaal bij komt kijken om fruit en groenten te kweken, van bijen tot en met het schoffelen en zaaien. Men vertelt hier graag over op een enthousiaste en leuke manier. Lekker in de buitenlucht! En kom je tijdens de oogstperiode? Dan mag je tijdens de rondleiding ook wat proeven. De rondleiding is leuk voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Hoewel er een maximale groepsgrootte is, kunnen er meerdere groepen tegelijkertijd rondgeleid worden.


Duur: circa 1,0 uur Groepsgrootte: maximaal 12

kookworkshop

De lengte van een kookworkshop hangt af van het aantal gerechten dat je klaar wilt maken. Je kookt ongeveer èèn á twee uur, waarna je hetgeen je gemaakt hebt op je gemak en in alle gezelligheid met elkaar kan opeten.

Groepsgrootte: maximaal 8

kinderfeestje

Eens iets anders doen met een kinderfeestje? Kom het vieren bij FrankenFruit. Op het bedrijf hebben kinderen de ruimte om te spelen en laten we ze kennis maken met het buiten leven en alle producten die wij hebben. Men heeft 12 hectare land, een speeltuin, allerlei speelgoedtrekkers en -skelters en daarnaast organiseert men op maat, leuke activiteiten. Het is ook mogelijk om te blijven eten.


Duur: circa 1,0 uur Groepsgrootte: minimaal 8,

puzzeltocht

Men hangt overal op het bedrijf letters op en aan de hand van allerlei cryptische vragen en hints en een plattegrond kan de groep deze letters vinden. De groepen starten met 15 minuten verschil. Welke groep vindt alle letters en maakt er de goede zin mee? Je hebt ieders kennis nodig om de vragen goed te kunnen beantwoorden en goede speurneuzen om de letters te vinden!

Groepsgrootte: maximaal 20

groenten

Van aardbei tot ei en kaas tot tarwemeel

We hebben adressen verzameld van molenwinkels, kaasboerderijen maar ook boerderijwinkels waar bijvoorbeeld melktappunten staan en waar je bijvoorbeeld aardbeien, asperges, pastinaak, prei, yoghurt, vla, honing, bessensap, appels, aardappels, champignons, eieren of uien kan kopen.

 1. We moedigen de eigenaar of beheerder van Frankenfruit aan om wijzigingen of aanvullende informatie aan ons door te geven; bent u teler of eigenaar van een boerderij klik dan hier. De bovenstaande informatie is verkregen via het internet of is verstrekt door Frankenfruit, maar men kan wijzigingen doorvoeren zonder ons daarvan op voorhand in te lichten en daarom kunnen we niet instaan voor de correctheid van de gegevens. Als we van Frankenfruit of bezoekers van onze website aanpassingen ontvangen werken we dit direct bij. Kijk op de website van Frankenfruit voor de laatste informatie.
 2. productenautomaat Een productenautomaat is voorziening waarbij (bepaalde) producten verkocht worden met een automaat, dus zonder contact met personeel. Soms betreft dit van te voren bestelde producten die je met een bepaalde code uit de automaat kan halen. Deze automaat vermelding heeft geen relatie met een eventuele melktapautomaat.
  melktapautomaat Onder een melktapautomaat verstaan we een installatie waarbij je na betaling met muntgeld of bankpas, een bepaalde hoeveelheid (ongepasteuriseerde)melk kan tappen in een zelf meegenomen fles.
  groentenabonnement Dit geeft aan of de boerderij een groentenabonnement aanbiedt.
  zelfpluk De boerderij/teler biedt de mogelijkheid om groente en/of fruit zelf te oogsten of te plukken. Dit is uiteraard een seizoensgebonden activiteit soms is dit (bij groente) ook gekoppeld aan een abonnement. Bezoek de website van de boerderij/teler voor details.
 3. De opsomming van producten is niet noodzakelijkerwijs een complete opsomming, daar streven we ook niet naar, maar dient om op hoofdlijnen aan te geven welke producten te koop aangeboden worden.
  Wij maken een strikt onderscheid tussen producten die men zelf verbouwt/produceert (hierboven gekenmerkt met "eigen") en verkoopt aan particulieren en producten die men "meeverkoopt". Dat doen we omdat we een voorstander zijn om producten "rechtstreeks bij de boer" kopen zonder dat er sprake is van een tussenhandel (boer verkoopt aan boerderijwinkel die verkoopt aan consument) omdat dan (logischerwijs) twee partijen aan het product moeten verdienen en daardoor krijgt de oorspronkelijke boer minder inkomsten. Overal om je heen kan je agrarische producten kopen in winkels, dat is niet uniek, maar de boerderijwinkels die wij in ons overzicht hebben opgenomen onderscheiden zich van normale winkels doordat je "rechtstreeks van de boer" koopt. Dat biedt drie voordelen: de consument en de boer leren elkaar kennen en begrijpen, er is geen tussenhandel dus de boer houdt het meeste over voor het verkochte product en daarnaast is geen sprake van onnodig transport van goederen. Dat de boerderijwinkels naast hun eigen producten ook andere producten verkopen van collegaboeren, is mooi en handig voor de consument, maar we proberen je, door dit onderscheid te maken, duidelijkheid te geven.
  Met "zuivel (overig)" worden producten bedoeld anders dan kaas en/of melk.
 4. Deze producten zijn "eigen" producten, producten die worden meeverkocht va anderen "meeverkocht" staan hieronder.
 5. Het overzicht "producten van collega boeren" kan, maar hoeft niet compleet te zijn. We laten naar eigen inzicht, mogelijk, bepaalde producten weg..
 6. Informeer bij Frankenfruit naar de voorwaarden en kosten.

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >adres >boerderijwinkels >nl

laatste toevoegingen