Koningin Wilhelmina - Dongen

Koningin Wilhelmina - Dongen

De Koningin Wilhelminamolen is een stellingmolen die in 1893 is gebouwd. In 1992 heeft de laatste restauratie plaatsgevonden. Sindsdien wordt op vrijwillige basis graan gemalen voor bakkerijen en particulieren.

Onderin de molen bevindt zich een klein winkeltje waar men meelproducten verkoopt. De molen heeft, zover ons bekend, geen eigen website.

Algemeen[1]

statusin bedrijf
openingstijdenza: 9-15u, als de molen draait en op afspraak
adresWindmolenweg 14
postcode woonplaats5102AJ Dongen
landNederland
route­beschrijvingvanaf jouw locatie
website
emailtajhop@ziggo.nl
telefoon
maaltechniekvlakmaalderij
aandrijvingwind

Verkooppunt

winkel (balieverkoop)ja
webshopnee
verzending mogelijknee
molenwinkel Koningin Wilhelmina

Verkrijgbaarheid specifieke producten[2]

glutenvrij meelnee
meel, bloemtarwemeel(vk), tarwebloem, speltmeel(vk), speltbloem, maismeel, roggemeel(vk), boekweitmeel, teffmeel bruin, sorghummeel, gerstemeel(vk)
(vk=volkoren)
additieven-
graankorrels-
rijzen, bakkenpakje 125 gram instant gist
gereedschap-
overigbroodmix

Diensten, activiteiten, accommodaties[3]

rondleiding molen

Rondleidingen door de molen zijn mogelijk op zaterdag of op afspraak. Los bezoek vrije inloop in de molen, groepsbezoek uitsluitend op afspraak tegen vergoeding.

groenten

Van aardbei tot ei en kaas tot tarwemeel

We hebben adressen verzameld van molenwinkels, kaasboerderijen maar ook boerderijwinkels waar bijvoorbeeld melktappunten staan en waar je bijvoorbeeld aardbeien, asperges, pastinaak, prei, yoghurt, vla, honing, bessensap, appels, aardappels, champignons, eieren of uien kan kopen.

 1. We moedigen de eigenaar of beheerder van Koningin Wilhelmina aan om wijzigingen of aanvullende informatie aan ons door te geven; molenaar: gebruik deze link daarvoor. De bovenstaande informatie is verkregen via het internet of is verstrekt door Koningin Wilhelmina. Maar het is mogelijk dat men wijzigingen doorvoert zonder dit aan ons door te geven. Daarom kunnen we niet instaan voor de correctheid van de op deze pagina getoonde informatie. Als we van Koningin Wilhelmina aanpassingen ontvangen werken we dit direct bij. Kijk op de website van Koningin Wilhelmina voor de laatste informatie.
 2. Dit is niet noodzakelijkerwijs een complete opsomming van de te leveren producten maar een selectie die broodsmakelijk.nl interessant vindt voor thuisbakkers en organisch gegroeid is, mede door vragen van bezoekers die ons vroegen "waar kan ik product X of Y kopen?".
  Glutenvrij meel Voor de thuisbakkers die te maken hebben met een glutenintolerantie. Let op: glutenvrijmeel betekent nog niet dat dit meel ook geschikt is voor coeliakie patiënten omdat het glutenvrije meel kruisbesmet kan zijn met sporen van andere producten omdat men bijvoorbeeld het glutenvrije meel gemalen heeft op dezelfde molensteen waar ook meelsoorten met gluten gemalen worden. Vraag daarom specifiek of het glutenvrije meel voor jou geschikt is. Wanneer hierboven bij glutenvrij meel staat: "ja, geschikt voor coeliakie patiënten" dan heeft men ons expliciet aangegeven dat men meel verkoopt dat geschikt is voor coeliakie patiënten.
  Meel/bloem Volkorenmeel wordt weergegeven met de toevoeging (vk). Gebuild meel heeft de toevoeging (gb). Biologisch meel heeft de toevoeging (bio).
  Additieven In deze groep vallen producten zoals enzymmix, biologische broodverbeteraar, donker moutpoeder, diastatisch moutmeel, glutenpoeder, vruchtenbroodpoeder voor gebruik in een rozijnenbrood, hardbrood- krokantbroodpoeder, kleinbroodpoeder en ascorbinezuur.
  Graankorrels Voor degene die thuis graan willen malen is hier een opsomming gemaakt van de verkrijgbaarheid van hele graankorrels.
  Rijzen, bakken In deze groep vermelden we de verkrijgbaarheid van pakjes instant gist van 125 gram (omdat ze populair zijn bij thuisbakkers, zakjes zijn duur en de verpakking van 500 gram is voor de meesten veel te veel) maar ook rijsmandjes en bakblikken.
  Gereedschap De verkrijgbaarheid van gereedschappen zoals een deegsteker, deegroller en bakspray.
 3. Informeer bij Koningin Wilhelmina naar de voorwaarden en kosten.

aanpassing/controle: 20240108

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >adres >molen/maalderij >nl

laatste toevoegingen