de Speelman - Rotterdam

de Speelman - Rotterdam

In het molenwinkeltje verkoopt men onder andere volkorentarwemeel, bloem, gierstmeel, roggemeel, maismeel, gerstmeel en pannenkoekenmix. Het molenwinkeltje is het hele jaar open op onderstaande vermelde dagen en tijden.

Molen de Speelman kent een bewogen geschiedenis. Deze begon in de 16e eeuw, de molen heette toen nog "de Hoop". De molen was destijds een zogenaamde standerdmolen. In 1712 werd de molen afgebroken en veranderde de molen in een zogenaamde grondzeiler. In 1809 werd de molen verhoogd om meer wind te vangen en werd het een zogenaamde stellingmolen. De molen bleek overigens een gevaarlijk obstakel voor vliegveld Zestienhoven (Rotterdam airport) en moest worden afgebroken. Door initiatief van particulieren en in het bijzonder de familie Speelman, is de molen in 1971 heropgebouwd op een andere plaats in Overschie en draagt sinds die tijd de naam "Speelman". Het beheer van molen de Speelman is in handen van de "stichting tot behoud van de molen de Speelman" en bestaat geheel uit vrijwilligers.

Algemeen[1]

statusin bedrijf
openingstijdenwo za: 10-15u
adresOverschiese Kleiweg 775
postcode woonplaats3045LN Rotterdam
landNederland
route­beschrijvingvanaf jouw locatie
website linknaarwebsi.te (waarom is dit vaag?)
emailemailadres@domein.nl
telefoon+311234567890
maaltechniekvlakmaalderij
aandrijvingwind

Verkooppunt

winkel (balieverkoop)Nee
webshopNee
verzending mogelijknee

Verkrijgbaarheid specifieke producten[2]

glutenvrij meelonbekend (waarom is dit vaag?)
meel, bloemtarwemeel(vk), gerstemeel, maismeel, roggemeel, speltmeel, bloem
(vk=volkoren)
additievenbroodverbeteraar
graankorrelsonbekend
rijzen, bakkenzakjes instant gist 3x7 gram
gereedschap-
overigbroodmix, pannenkoekmix, bakkerszout

Diensten, activiteiten, accommodaties[3]

rondleiding korenmolen

raabkihcseb eitamrofni elenoitidda neeG

groenten

Van aardbei tot ei en kaas tot tarwemeel

We hebben adressen verzameld van molenwinkels, kaasboerderijen maar ook boerderijwinkels waar bijvoorbeeld melktappunten staan en waar je bijvoorbeeld aardbeien, asperges, pastinaak, prei, yoghurt, vla, honing, bessensap, appels, aardappels, champignons, eieren of uien kan kopen.

Waarom zijn sommige gegevens vaag gemaakt?

Wij willen zeker zijn dat we onze bezoekers correcte informatie verschaffen. De gegevens zijn vaag gemaakt omdat wij nog niet over die gegevens beschikken of dat ze nog niet geverifieerd zijn door de eigenaar/beheerder/molenaar van de Speelman.

Hoewel bezoekers van onze site ons graag helpen, willen we in dit geval dat deze gegevens "vanuit de bron" ontvangen.

Bent u de eigenaar/beheerder/molenaar van deze molen? Stuur ons dan een berichtje met de relevante informatie, dat kan via deze link.

 1. We moedigen de eigenaar of beheerder van de Speelman aan om wijzigingen of aanvullende informatie aan ons door te geven; molenaar: gebruik deze link daarvoor. De bovenstaande informatie is verkregen via het internet of is verstrekt door de Speelman. Maar het is mogelijk dat men wijzigingen doorvoert zonder dit aan ons door te geven. Daarom kunnen we niet instaan voor de correctheid van de op deze pagina getoonde informatie. Als we van de Speelman aanpassingen ontvangen werken we dit direct bij. Kijk op de website van de Speelman voor de laatste informatie.
 2. Dit is niet noodzakelijkerwijs een complete opsomming van de te leveren producten maar een selectie die broodsmakelijk.nl interessant vindt voor thuisbakkers en organisch gegroeid is, mede door vragen van bezoekers die ons vroegen "waar kan ik product X of Y kopen?".
  Glutenvrij meel Voor de thuisbakkers die te maken hebben met een glutenintolerantie. Let op: glutenvrijmeel betekent nog niet dat dit meel ook geschikt is voor coeliakie patiënten omdat het glutenvrije meel kruisbesmet kan zijn met sporen van andere producten omdat men bijvoorbeeld het glutenvrije meel gemalen heeft op dezelfde molensteen waar ook meelsoorten met gluten gemalen worden. Vraag daarom specifiek of het glutenvrije meel voor jou geschikt is. Wanneer hierboven bij glutenvrij meel staat: "ja, geschikt voor coeliakie patiënten" dan heeft men ons expliciet aangegeven dat men meel verkoopt dat geschikt is voor coeliakie patiënten.
  Meel/bloem Volkorenmeel wordt weergegeven met de toevoeging (vk). Gebuild meel heeft de toevoeging (gb). Biologisch meel heeft de toevoeging (bio).
  Additieven In deze groep vallen producten zoals enzymmix, biologische broodverbeteraar, donker moutpoeder, diastatisch moutmeel, glutenpoeder, vruchtenbroodpoeder voor gebruik in een rozijnenbrood, hardbrood- krokantbroodpoeder, kleinbroodpoeder en ascorbinezuur.
  Graankorrels Voor degene die thuis graan willen malen is hier een opsomming gemaakt van de verkrijgbaarheid van hele graankorrels.
  Rijzen, bakken In deze groep vermelden we de verkrijgbaarheid van pakjes instant gist van 125 gram (omdat ze populair zijn bij thuisbakkers, zakjes zijn duur en de verpakking van 500 gram is voor de meesten veel te veel) maar ook rijsmandjes en bakblikken.
  Gereedschap De verkrijgbaarheid van gereedschappen zoals een deegsteker, deegroller en bakspray.
 3. Informeer bij de Speelman naar de voorwaarden en kosten.

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >adres >molen/maalderij >nl

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen