molen Windlust - Nieuwerkerk aan den IJssel (Zuidplas)

molen Windlust - Nieuwerkerk aan den IJssel (Zuidplas)

Korenmolen Windlust is sinds 1586 onderdeel van het landschap en gemeenschap van Nieuwerkerk aan den IJssel en omstreken.

De molen heeft vijftig jaar zonder wieken en kap in vervallen staat verkeerd. In januari 1999 is door de Stichting Molen Kortenoord de vervallen molen gekocht. Dankzij de medewerking van de centrale overheid, Projectgroep Hollandsche IJssel, Gemeente, Rijksmonumentendienst, Hoogheemraadschap Schieland en tal van sponsors, donateurs en vrijwilligers, werd in dik vijf jaar de korenmolen Windlust hersteld.

Op 20 mei 2005 werd de molen en haar bijgebouwen zoals het molenaarshuisje, dagcentrum Korenaer met theeschenkerij, werkplaats en bakkerij (voor cliënten met een verstandelijke beperking), officieel geopend. In de jaren daarna werden nog een fraaie aanlegsteiger en een trap bij een nieuwe fietsenstalling met informatiebord, onder aan de dijk tussen Nieuwerkerk en Moordrecht, in gebruik genomen.


Algemeen[1]

statusin bedrijf
openingstijdenma di wo do vr za: 11-16u
adresKortenoord 3
postcode woonplaats2911BD Nieuwerkerk aan den IJssel (Zuidplas)
landNederland
routebeschrijvingvanaf jouw locatie
websitelink website
emailrobertrosbergen@ziggo.nl
telefoon+31180318668
maaltechniekvlakmaalderij
aandrijvingwind

Verkooppunt

winkel (balieverkoop)ja
webshopnee
verzending mogelijknee

Verkrijgbaarheid specifieke producten[2]

glutenvrij meelonbekend
meel, bloemtarwemeel(vk), tarwebloem, speltmeel(vk), speltbloem
(vk=volkoren)
additievenonbekend
graankorrelsonbekend
rijzen, bakkenonbekend
gereedschaponbekend
overigbroodmix, tarwezemelen, speltzemelen, pannenkoekenmix

Diensten, activiteiten, accommodaties[3]

bezoek molen met gids

Op woensdag middag 13:00 tot 16:00 en zaterdag 11:00 - 16:00 uur is bezoek o.l.v. een gids in de molen mogelijk


Duur: circa 1,0 uur Groepsgrootte: minimaal 2, maximaal 20

groenten

Van aardbei tot asperge en pastinaak tot prei

We hebben ook overzichten van kaasboerderijen en boerderijwinkels waar bijvoorbeeld melktappunten staan of waar je aardbeien tot asperges en van pastinaak tot prei kan kopen. Ben je geïnteresseerd in yoghurt, vla, honing, bessensap, appels, aardappels, champignons, eieren of uien, ook daar hebben we de adressen van.

 1. We moedigen de eigenaar of beheerder van molen Windlust aan om wijzigingen of aanvullende informatie aan ons door te geven; molenaar: gebruik deze link daarvoor. De bovenstaande informatie is verkregen via het internet of is verstrekt door molen Windlust. Maar het is mogelijk dat men wijzigingen doorvoert zonder dit aan ons door te geven. Daarom kunnen we niet instaan voor de correctheid van de op deze pagina getoonde informatie. Als we van molen Windlust aanpassingen ontvangen werken we dit direct bij. Kijk op de website van molen Windlust voor de laatste informatie.
 2. Dit is niet noodzakelijkerwijs een complete opsomming van de te leveren producten maar een selectie die broodsmakelijk.nl interessant vindt voor thuisbakkers en organisch gegroeid is, mede door vragen van bezoekers die ons vroegen "waar kan ik product X of Y kopen?".
  Glutenvrij meel Voor de thuisbakkers die te maken hebben met een glutenintolerantie. Let op: glutenvrijmeel betekent nog niet dat dit meel ook geschikt is voor coeliakie patiënten omdat het glutenvrije meel kruisbesmet kan zijn met sporen van andere producten omdat men bijvoorbeeld het glutenvrije meel gemalen heeft op dezelfde molensteen waar ook meelsoorten met gluten gemalen worden. Vraag daarom specifiek of het glutenvrije meel voor jou geschikt is. Wanneer hierboven bij glutenvrij meel staat: "ja, geschikt voor coeliakie patiënten" dan heeft men ons expliciet aangegeven dat men meel verkoopt dat geschikt is voor coeliakie patiënten.
  Meel/bloem Volkorenmeel wordt weergegeven met de toevoeging (vk). Gebuild meel heeft de toevoeging (gb). Biologisch meel heeft de toevoeging (bio).
  Additieven In deze groep vallen producten zoals enzymmix, biologische broodverbeteraar, donker moutpoeder, diastatisch moutmeel, glutenpoeder, vruchtenbroodpoeder voor gebruik in een rozijnenbrood, hardbrood- krokantbroodpoeder, kleinbroodpoeder en ascorbinezuur.
  Graankorrels Voor degene die thuis graan willen malen is hier een opsomming gemaakt van de verkrijgbaarheid van hele graankorrels.
  Rijzen, bakken In deze groep vermelden we de verkrijgbaarheid van pakjes instant gist van 125 gram (omdat ze populair zijn bij thuisbakkers, zakjes zijn duur en de verpakking van 500 gram is voor de meesten veel te veel) maar ook rijsmandjes en bakblikken.
  Gereedschap De verkrijgbaarheid van gereedschappen zoals een deegsteker, deegroller en bakspray.
 3. Informeer bij molen Windlust naar de voorwaarden en kosten.

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >adres >molen/maalderij >nl >details

laatste toevoegingen

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie