Genneper watermolen - Eindhoven

Genneper watermolen - Eindhoven

De molen wordt voor het eerst vermeld in 1249 maar is dus ouder. In 1584 verwoest door brand, In 1800 werd er een oliemolen herbouwd, in 1963 is de molen gerestaureerd. Sedert december 2017 zijn er vrijwillige molenaars in de molen en is de molen weer in gebruik als molen:er wordt gemalen en is de molen open voor het publiek.

Al het meel en zelfs de gist is biologisch, de molen heeft een SKAL keurmerk.

Algemeen[1]

statusin bedrijf
openingstijdenwo: 12-16u, za 13-16u, zo: 12-16u
adresGenneperweg 143
postcode woonplaats5644RS Eindhoven
landNederland
route­beschrijvingvanaf jouw locatie
websitelink website
emailinfo@genneperwatermolen.eu
telefoon+31625567156
maaltechniekvlakmaalderij
aandrijvingwater

Verkooppunt

winkel (balieverkoop)ja
webshopnee
verzending mogelijknee

Verkrijgbaarheid specifieke producten[2]

glutenvrij meelja (niet geschikt voor coeliakie patiënten)
meel, bloemamandelmeel, boekweitmeel, durumbloem, durummeel, eenkoornmeel, emmermeel, gerstemeel, havermeel, kamutmeel, kikkererwtenmeel, maismeel, quinoameel, rijstebloem, rijstmeel, roggebloem, roggemeel, speltbloem, speltmeel, T65 tarwebloem, tarwebloem, tarwemeel, teffmeel, tritordeummeel
additievenglutenpoeder, donker / inactief moutpoeder
graankorrelsboekweitkorrel, durumkorrel, eenkoornkorrel, emmerkorrel, gerstkorrel, kamutkorrel, quinoakorrel, roggekorrel, speltkorrel, tarwekorrel, teffkorrel, tritordeumkorrel
rijzen, bakkenbiologische gedroogde gist
gereedschap-
overig-

Diensten, activiteiten, accommodaties[3]

rondleiding korenmolen

Tijdens de rondleiding geven we uitleg over de geschiedenis en de werking van de molen. Rondleidingen buiten openingstijden in overleg.


Duur: circa 1,0 uur Groepsgrootte: maximaal 15

groenten

Van aardbei tot ei en kaas tot tarwemeel

We hebben adressen verzameld van molenwinkels, kaasboerderijen maar ook boerderijwinkels waar bijvoorbeeld melktappunten staan en waar je bijvoorbeeld aardbeien, asperges, pastinaak, prei, yoghurt, vla, honing, bessensap, appels, aardappels, champignons, eieren of uien kan kopen.

 1. We moedigen de eigenaar of beheerder van Genneper watermolen aan om wijzigingen of aanvullende informatie aan ons door te geven; molenaar: gebruik deze link daarvoor. De bovenstaande informatie is verkregen via het internet of is verstrekt door Genneper watermolen. Maar het is mogelijk dat men wijzigingen doorvoert zonder dit aan ons door te geven. Daarom kunnen we niet instaan voor de correctheid van de op deze pagina getoonde informatie. Als we van Genneper watermolen aanpassingen ontvangen werken we dit direct bij. Kijk op de website van Genneper watermolen voor de laatste informatie.
 2. Dit is niet noodzakelijkerwijs een complete opsomming van de te leveren producten maar een selectie die broodsmakelijk.nl interessant vindt voor thuisbakkers en organisch gegroeid is, mede door vragen van bezoekers die ons vroegen "waar kan ik product X of Y kopen?".
  Glutenvrij meel Voor de thuisbakkers die te maken hebben met een glutenintolerantie. Let op: glutenvrijmeel betekent nog niet dat dit meel ook geschikt is voor coeliakie patiënten omdat het glutenvrije meel kruisbesmet kan zijn met sporen van andere producten omdat men bijvoorbeeld het glutenvrije meel gemalen heeft op dezelfde molensteen waar ook meelsoorten met gluten gemalen worden. Vraag daarom specifiek of het glutenvrije meel voor jou geschikt is. Wanneer hierboven bij glutenvrij meel staat: "ja, geschikt voor coeliakie patiënten" dan heeft men ons expliciet aangegeven dat men meel verkoopt dat geschikt is voor coeliakie patiënten.
  Meel/bloem Volkorenmeel wordt weergegeven met de toevoeging (vk). Gebuild meel heeft de toevoeging (gb). Biologisch meel heeft de toevoeging (bio).
  Additieven In deze groep vallen producten zoals enzymmix, biologische broodverbeteraar, donker moutpoeder, diastatisch moutmeel, glutenpoeder, vruchtenbroodpoeder voor gebruik in een rozijnenbrood, hardbrood- krokantbroodpoeder, kleinbroodpoeder en ascorbinezuur.
  Graankorrels Voor degene die thuis graan willen malen is hier een opsomming gemaakt van de verkrijgbaarheid van hele graankorrels.
  Rijzen, bakken In deze groep vermelden we de verkrijgbaarheid van pakjes instant gist van 125 gram (omdat ze populair zijn bij thuisbakkers, zakjes zijn duur en de verpakking van 500 gram is voor de meesten veel te veel) maar ook rijsmandjes en bakblikken.
  Gereedschap De verkrijgbaarheid van gereedschappen zoals een deegsteker, deegroller en bakspray.
 3. Informeer bij Genneper watermolen naar de voorwaarden en kosten.

aanpassing/controle: 20201112

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >adres >molen/maalderij >nl

laatste toevoegingen