korenmolen de Volharding - Best

korenmolen de Volharding - Best

Molen de Volharding in Best is een stellingmolen en stamt uit 1850. In 1884 brandde de molen door blikseminslag af. De molen werd daarna weer herbouwd. In de loop van de 20e eeuw werd steeds minder gebruik gemaakt van de windkracht en raakte de molen in verval. In het begin van de 20e eeuw is de molen gerestaureerd en sindsdien wordt weer graan gemalen tot meel.

De molen heeft een molenwinkeltje waarin vrijwilligers de meelproducten verkopen aan particulieren.

Algemeen[1]

statusin bedrijf
openingstijdenza: 10-15u
adresMolenstraat 1b
postcode woonplaats5683DS Best
landNederland
route­beschrijvingvanaf jouw locatie
websitelink website
emailsecretaris@molenbest.nl
telefoon+31637354084
maaltechniek
aandrijving

Verkooppunt

winkel (balieverkoop)ja
webshoponbekend
verzending mogelijkonbekend

Verkrijgbaarheid specifieke producten[2]

glutenvrij meelnee
meel, bloemtarwemeel(vk), tarwebloem, speltmeel(vk), speltbloem, roggemeel, boekweitmeel, maismeel, gerstemeel, pizzabloem, pannenkoekenmeel
(vk=volkoren)
additievenonbekend
graankorrelstarwekorrel, speltkorrel, roggekorrel
rijzen, bakkenzakjes instant gist 5x11 gram, pakje 125 gram instant gist, pak instant gist 500 gram, baksoda
gereedschaponbekend
overigbakkerszout, lijnolie, lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad, havermout, tarwezemelen, speltzemelen

Diensten, activiteiten, accommodaties[3]

rondleiding korenmolen

Rondleidingen tijdens de openingstijden van de molen zijn gratis. Op andere dagen en tijdstippen op afspraak.

groenten

Van aardbei tot ei en kaas tot tarwemeel

We hebben adressen verzameld van molenwinkels, kaasboerderijen maar ook boerderijwinkels waar bijvoorbeeld melktappunten staan en waar je bijvoorbeeld aardbeien, asperges, pastinaak, prei, yoghurt, vla, honing, bessensap, appels, aardappels, champignons, eieren of uien kan kopen.

 1. We moedigen de eigenaar of beheerder van korenmolen de Volharding aan om wijzigingen of aanvullende informatie aan ons door te geven; molenaar: gebruik deze link daarvoor. De bovenstaande informatie is verkregen via het internet of is verstrekt door korenmolen de Volharding. Maar het is mogelijk dat men wijzigingen doorvoert zonder dit aan ons door te geven. Daarom kunnen we niet instaan voor de correctheid van de op deze pagina getoonde informatie. Als we van korenmolen de Volharding aanpassingen ontvangen werken we dit direct bij. Kijk op de website van korenmolen de Volharding voor de laatste informatie.
 2. Dit is niet noodzakelijkerwijs een complete opsomming van de te leveren producten maar een selectie die broodsmakelijk.nl interessant vindt voor thuisbakkers en organisch gegroeid is, mede door vragen van bezoekers die ons vroegen "waar kan ik product X of Y kopen?".
  Glutenvrij meel Voor de thuisbakkers die te maken hebben met een glutenintolerantie. Let op: glutenvrijmeel betekent nog niet dat dit meel ook geschikt is voor coeliakie patiënten omdat het glutenvrije meel kruisbesmet kan zijn met sporen van andere producten omdat men bijvoorbeeld het glutenvrije meel gemalen heeft op dezelfde molensteen waar ook meelsoorten met gluten gemalen worden. Vraag daarom specifiek of het glutenvrije meel voor jou geschikt is. Wanneer hierboven bij glutenvrij meel staat: "ja, geschikt voor coeliakie patiënten" dan heeft men ons expliciet aangegeven dat men meel verkoopt dat geschikt is voor coeliakie patiënten.
  Meel/bloem Volkorenmeel wordt weergegeven met de toevoeging (vk). Gebuild meel heeft de toevoeging (gb). Biologisch meel heeft de toevoeging (bio).
  Additieven In deze groep vallen producten zoals enzymmix, biologische broodverbeteraar, donker moutpoeder, diastatisch moutmeel, glutenpoeder, vruchtenbroodpoeder voor gebruik in een rozijnenbrood, hardbrood- krokantbroodpoeder, kleinbroodpoeder en ascorbinezuur.
  Graankorrels Voor degene die thuis graan willen malen is hier een opsomming gemaakt van de verkrijgbaarheid van hele graankorrels.
  Rijzen, bakken In deze groep vermelden we de verkrijgbaarheid van pakjes instant gist van 125 gram (omdat ze populair zijn bij thuisbakkers, zakjes zijn duur en de verpakking van 500 gram is voor de meesten veel te veel) maar ook rijsmandjes en bakblikken.
  Gereedschap De verkrijgbaarheid van gereedschappen zoals een deegsteker, deegroller en bakspray.
 3. Informeer bij korenmolen de Volharding naar de voorwaarden en kosten.

aanpassing/controle: 20200915

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >adres >molen/maalderij >nl

laatste toevoegingen