tuinderij de Es - Haaren

tuinderij de Es - Haaren

In de winkel vindt je een enorme sortering van groente en fruit van het seizoen en een beperkt assortiment droogwaren maar altijd ruim genoeg voor een week lekkere maaltijden. Alles in onze winkel is biologisch.

Men verkoopt de biologische groente en fruit ook op de boerenmarkt in Den Bosch op vrijdag tussen 8.00 en 13.30.

Algemeen[1]

statusin bedrijf
adresEind 19c
landNederland
postcode woonplaats5076TD Haaren
route­beschrijvingvanaf jouw locatie
websitelink website
emailinfo@tuindees.nl
telefoon
tuinderij de Es

Verkooppunt[2]

winkel (balieverkoop)ja
openingstijdenwo: 9-15u, vr: 15.30-18u, za: 9-15u,
melktap­automaatnee
producten­automaatnee
webwinkelnee
groenten­abonnementnee
zelfplukn.v.t.

Beschikbaarheid productcategorieën[3]

biologische productenja
boerenkaasja, bio
melkonbekend
zuivel (overig)onbekend
eierenja, bio
groentenja, eigen, bio
grootfruitja, eigen, bio
kleinfruitja, eigen, bio
kersenonbekend
blauwebessenonbekend
aspergesja, bio
aardbeienonbekend
aardappelsja, eigen, bio
paddenstoelenonbekend
honingonbekend
confitureja, bio
vruchtensaponbekend
vleesja, bio
overig-

Producten van eigen land[4]

groenten en fruit

Producten van collega boeren[5]

onbekend

Diensten, activiteiten, accommodaties[6]

 • cursus brabantse bodems en uw moestuin
 • bijeenkomstruimte

cursus brabantse bodems en uw moestuin

De cursus bodemkunde wordt gegeven door bodemspecialist Gerard Oomen. We duiken aan de hand van geschiedenis en basisprincipes in de waanzinnig interessante wereld van bodem (structuur, chemie en biologie). Theorie en praktijk; graven, prikken, voelen en ruiken! Uiteindelijk maken we het heel concreet met wat dit betekent voor uw eigen (moes)tuin. Mogelijkheid om grondmonster te analyseren.

bijeenkomstruimte

bijeenkomstruimte

Gebruik van de gezellige Tuinkamer is mogelijk zolang de bijeenkomst een relatie heeft met duurzame landbouw en/of gezonde voeding.

groenten

Van aardbei tot ei en kaas tot tarwemeel

We hebben adressen verzameld van molenwinkels, kaasboerderijen maar ook boerderijwinkels waar bijvoorbeeld melktappunten staan en waar je bijvoorbeeld aardbeien, asperges, pastinaak, prei, yoghurt, vla, honing, bessensap, appels, aardappels, champignons, eieren of uien kan kopen.

 1. We moedigen de eigenaar of beheerder van tuinderij de Es aan om wijzigingen of aanvullende informatie aan ons door te geven; bent u teler of eigenaar van een boerderij klik dan hier. De bovenstaande informatie is verkregen via het internet of is verstrekt door tuinderij de Es, maar men kan wijzigingen doorvoeren zonder ons daarvan op voorhand in te lichten en daarom kunnen we niet instaan voor de correctheid van de gegevens. Als we van tuinderij de Es of bezoekers van onze website aanpassingen ontvangen werken we dit direct bij. Kijk op de website van tuinderij de Es voor de laatste informatie.
 2. productenautomaat Een productenautomaat is voorziening waarbij (bepaalde) producten verkocht worden met een automaat, dus zonder contact met personeel. Soms betreft dit van te voren bestelde producten die je met een bepaalde code uit de automaat kan halen. Deze automaat vermelding heeft geen relatie met een eventuele melktapautomaat.
  melktapautomaat Onder een melktapautomaat verstaan we een installatie waarbij je na betaling met muntgeld of bankpas, een bepaalde hoeveelheid (ongepasteuriseerde)melk kan tappen in een zelf meegenomen fles.
  groentenabonnement Dit geeft aan of de boerderij een groentenabonnement aanbiedt.
  zelfpluk De boerderij/teler biedt de mogelijkheid om groente en/of fruit zelf te oogsten of te plukken. Dit is uiteraard een seizoensgebonden activiteit soms is dit (bij groente) ook gekoppeld aan een abonnement. Bezoek de website van de boerderij/teler voor details.
 3. De opsomming van producten is niet noodzakelijkerwijs een complete opsomming, daar streven we ook niet naar, maar dient om op hoofdlijnen aan te geven welke producten te koop aangeboden worden.
  Wij maken een strikt onderscheid tussen producten die men zelf verbouwt/produceert (hierboven gekenmerkt met "eigen") en verkoopt aan particulieren en producten die men "meeverkoopt". Dat doen we omdat we een voorstander zijn om producten "rechtstreeks bij de boer" kopen zonder dat er sprake is van een tussenhandel (boer verkoopt aan boerderijwinkel die verkoopt aan consument) omdat dan (logischerwijs) twee partijen aan het product moeten verdienen en daardoor krijgt de oorspronkelijke boer minder inkomsten. Overal om je heen kan je agrarische producten kopen in winkels, dat is niet uniek, maar de boerderijwinkels die wij in ons overzicht hebben opgenomen onderscheiden zich van normale winkels doordat je "rechtstreeks van de boer" koopt. Dat biedt drie voordelen: de consument en de boer leren elkaar kennen en begrijpen, er is geen tussenhandel dus de boer houdt het meeste over voor het verkochte product en daarnaast is geen sprake van onnodig transport van goederen. Dat de boerderijwinkels naast hun eigen producten ook andere producten verkopen van collegaboeren, is mooi en handig voor de consument, maar we proberen je, door dit onderscheid te maken, duidelijkheid te geven.
  Met "zuivel (overig)" worden producten bedoeld anders dan kaas en/of melk.
 4. Deze producten zijn "eigen" producten, producten die worden meeverkocht va anderen "meeverkocht" staan hieronder.
 5. Het overzicht "producten van collega boeren" kan, maar hoeft niet compleet te zijn. We laten naar eigen inzicht, mogelijk, bepaalde producten weg..
 6. Informeer bij tuinderij de Es naar de voorwaarden en kosten.

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >adres >boerderijwinkels >nl

laatste toevoegingen