molen De Pegstukken - Schijndel (Meierijstad)

molen De Pegstukken - Schijndel (Meierijstad)

Molen de Pegstukken is een beltmolen en dankt zijn naam aan de straatnaam waaraan de molen gelegen is: "de pegstukken". De molen is gebouwd in 1845 en is in 1970 en 2020 grondig gerenoveerd.

De term "traditionele molen" is hier letterlijk van toepassing. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan. Geen website, geen pinbetaling, alleen contante betaling. Het meel wordt voor je neus in zakjes geschept en afgewogen met een bascule. Als het meel op is kan je er op wachten en wordt het ter plekke gemalen. Hoe mooi, eerlijk en traditioneel kan je het hebben? Driewerf hoera voor de molenaars!

Algemeen[1]

statusin bedrijf
openingstijdenza: 9-13u
adresDe Pegstrukken 27
postcode woonplaats5482GC Schijndel (Meierijstad)
landNederland
route­beschrijvingvanaf jouw locatie
website
email
telefoon+31413477823
maaltechniekvlakmaalderij
aandrijvingwind

Verkooppunt

winkel (balieverkoop)ja
webshoponbekend
verzending mogelijkonbekend
molenwinkel molen De Pegstukken

Verkrijgbaarheid specifieke producten[2]

glutenvrij meelonbekend
meel, bloemtarwemeel(vk), speltmeel(vk), tarwebloem, speltbloem, roggebloem, boekweitmeel, pannenkoekenmeel
(vk=volkoren)
additieven-
graankorrels-
rijzen, bakkenpakje 125 gram instant gist
gereedschap-
overig-

Diensten, activiteiten, accommodaties[3]

Molen De Pegstukken biedt geen activiteiten of accommodaties aan.
groenten

Van aardbei tot ei en kaas tot tarwemeel

We hebben adressen verzameld van molenwinkels, kaasboerderijen maar ook boerderijwinkels waar bijvoorbeeld melktappunten staan en waar je bijvoorbeeld aardbeien, asperges, pastinaak, prei, yoghurt, vla, honing, bessensap, appels, aardappels, champignons, eieren of uien kan kopen.

 1. We moedigen de eigenaar of beheerder van molen De Pegstukken aan om wijzigingen of aanvullende informatie aan ons door te geven; molenaar: gebruik deze link daarvoor. De bovenstaande informatie is verkregen via het internet of is verstrekt door molen De Pegstukken. Maar het is mogelijk dat men wijzigingen doorvoert zonder dit aan ons door te geven. Daarom kunnen we niet instaan voor de correctheid van de op deze pagina getoonde informatie. Als we van molen De Pegstukken aanpassingen ontvangen werken we dit direct bij. Kijk op de website van molen De Pegstukken voor de laatste informatie.
 2. Dit is niet noodzakelijkerwijs een complete opsomming van de te leveren producten maar een selectie die broodsmakelijk.nl interessant vindt voor thuisbakkers en organisch gegroeid is, mede door vragen van bezoekers die ons vroegen "waar kan ik product X of Y kopen?".
  Glutenvrij meel Voor de thuisbakkers die te maken hebben met een glutenintolerantie. Let op: glutenvrijmeel betekent nog niet dat dit meel ook geschikt is voor coeliakie patiënten omdat het glutenvrije meel kruisbesmet kan zijn met sporen van andere producten omdat men bijvoorbeeld het glutenvrije meel gemalen heeft op dezelfde molensteen waar ook meelsoorten met gluten gemalen worden. Vraag daarom specifiek of het glutenvrije meel voor jou geschikt is. Wanneer hierboven bij glutenvrij meel staat: "ja, geschikt voor coeliakie patiënten" dan heeft men ons expliciet aangegeven dat men meel verkoopt dat geschikt is voor coeliakie patiënten.
  Meel/bloem Volkorenmeel wordt weergegeven met de toevoeging (vk). Gebuild meel heeft de toevoeging (gb). Biologisch meel heeft de toevoeging (bio).
  Additieven In deze groep vallen producten zoals enzymmix, biologische broodverbeteraar, donker moutpoeder, diastatisch moutmeel, glutenpoeder, vruchtenbroodpoeder voor gebruik in een rozijnenbrood, hardbrood- krokantbroodpoeder, kleinbroodpoeder en ascorbinezuur.
  Graankorrels Voor degene die thuis graan willen malen is hier een opsomming gemaakt van de verkrijgbaarheid van hele graankorrels.
  Rijzen, bakken In deze groep vermelden we de verkrijgbaarheid van pakjes instant gist van 125 gram (omdat ze populair zijn bij thuisbakkers, zakjes zijn duur en de verpakking van 500 gram is voor de meesten veel te veel) maar ook rijsmandjes en bakblikken.
  Gereedschap De verkrijgbaarheid van gereedschappen zoals een deegsteker, deegroller en bakspray.
 3. Informeer bij molen De Pegstukken naar de voorwaarden en kosten.

aanpassing/controle: 20231020

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >adres >molen/maalderij >nl

laatste toevoegingen