aspergeboerderij ter Stege - Sint-Michielsgestel

aspergeboerderij ter Stege - Sint-Michielsgestel

Het Groene Goud is een biologische zelfoogsttuinderij. Na aanmelding van een lidmaatschap waarbij je een oogstaandeel koopt voor een jaar, kan je wekelijks zelf je groente oogsten. Men verkoopt ook groente "die men over heeft" in de losse verkoop, dus aan "niet deelnemers" in de veldwinkel.

Deze zelfoogsttuinderij is een ideële stichting, dus zonder winstoogmerk, waarbij men tot doel heeft duurzame landbouw te combineren met mensen met elkaar in contact te brengen en een leer- en werkplek te creëren in Bladel.

De tuinderij wordt geleid door een professionele tuinder maar vrijwilligers en leden zijn van harte welkom om op de tuinderij mee te komen helpen.

Algemeen[1]

statusin bedrijf
adresVenstraat 4b
landNederland
postcode woonplaats5271TV Sint-Michielsgestel
route­beschrijvingvanaf jouw locatie
websitelink website
emailinfo@aspergeboerderijterstege.nl
telefoon+31735512184 of +31629205853

Verkooppunt[2]

winkel (balieverkoop)ja
openingstijdenwo: 10-12/14-17u, za: 10-13u
melktap­automaatnee
producten automaatonbekend
webwinkelnee
groenten­abonnementnee
zelfplukja

Beschikbaarheid productcategoriën[3]

biologische productenja
boerenkaasnee
melkonbekend
zuivel (overig)nee
eierenonbekend
groentenja, eigen, bio
grootfruitja, eigen, bio
kleinfruitja, eigen, bio
kersenonbekend
blauwebessenja, eigen, bio
aspergesonbekend
aardbeienonbekend
aardappelsja, eigen, bio
paddenstoelenonbekend
honingonbekend
confitureonbekend
vruchtensaponbekend
vleesonbekend
overig-

Producten van eigen land[4]

groenten en aardappels

Diensten, activiteiten, accommodaties[5]

 • rondleiding aspergekwekerij

rondleiding aspergekwekerij

groenten

Van aardbei tot ei en kaas tot tarwemeel

We hebben adressen verzameld van molenwinkels, kaasboerderijen maar ook boerderijwinkels waar bijvoorbeeld melktappunten staan en waar je bijvoorbeeld aardbeien, asperges, pastinaak, prei, yoghurt, vla, honing, bessensap, appels, aardappels, champignons, eieren of uien kan kopen.

 1. We moedigen de eigenaar of beheerder van aspergeboerderij ter Stege aan om wijzigingen of aanvullende informatie aan ons door te geven; bent u teler of eigenaar van een boerderij klik dan hier. De bovenstaande informatie is verkregen via het internet of is verstrekt door aspergeboerderij ter Stege, maar men kan wijzigingen doorvoeren zonder ons daarvan op voorhand in te lichten en daarom kunnen we niet instaan voor de correctheid van de gegevens. Als we van aspergeboerderij ter Stege of bezoekers van onze website aanpassingen ontvangen werken we dit direct bij. Kijk op de website van aspergeboerderij ter Stege voor de laatste informatie.
 2. productenautomaat Een productenautomaat is voorziening waarbij (bepaalde) producten verkocht worden met een automaat, dus zonder contact met personeel. Soms betreft dit van te voren bestelde producten die je met een bepaalde code uit de automaat kan halen. Deze automaat vermelding heeft geen relatie met een eventuele melktapautomaat.
  melktapautomaat Onder een melktapautomaat verstaan we een installatie waarbij je na betaling met muntgeld of bankpas, een bepaalde hoeveelheid (ongepasteuriseerde)melk kan tappen in een zelf meegenomen fles.
  groentenabonnement Dit geeft aan of de boerderij een groentenabonnement aanbiedt.
  zelfpluk De boerderij/teler biedt de mogelijkheid om groente en/of fruit zelf te oogsten of te plukken. Dit is uiteraard een seizoensgebonden activiteit soms is dit (bij groente) ook gekoppeld aan een abonnement. Bezoek de website van de boerderij/teler voor details.
 3. De opsomming van producten is niet noodzakelijkerwijs een complete opsomming, daar streven we ook niet naar, maar dient om op hoofdlijnen aan te geven welke producten te koop aangeboden worden.
  Wij maken een strikt onderscheid tussen producten die men zelf verbouwt/produceert (hierboven gekenmerkt met "eigen") en verkoopt aan particulieren en producten die men "meeverkoopt". Dat doen we omdat we een voorstander zijn om producten "rechtstreeks bij de boer" kopen zonder dat er sprake is van een tussenhandel (boer verkoopt aan boerderijwinkel die verkoopt aan consument) omdat dan (logischerwijs) twee partijen aan het product moeten verdienen en daardoor krijgt de oorspronkelijke boer minder inkomsten. Overal om je heen kan je agrarische producten kopen in winkels, dat is niet uniek, maar de boerderijwinkels die wij in ons overzicht hebben opgenomen onderscheiden zich van normale winkels doordat je "rechtstreeks van de boer" koopt. Dat biedt drie voordelen: de consument en de boer leren elkaar kennen en begrijpen, er is geen tussenhandel dus de boer houdt het meeste over voor het verkochte product en daarnaast is geen sprake van onnodig transport van goederen. Dat de boerderijwinkels naast hun eigen producten ook andere producten verkopen van collegaboeren, is mooi en handig voor de consument, maar we proberen je, door dit onderscheid te maken, duidelijkheid te geven.
  Met "zuivel (overig)" worden producten bedoeld anders dan kaas en/of melk.
 4. Deze producten zijn "eigen" producten, mogelijk worden ook producten van anderen "meeverkocht".
 5. Informeer bij aspergeboerderij ter Stege naar de voorwaarden en kosten.

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >adres >boerderijwinkels >nl

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen