korenmolen de Eendracht - Alphen aan den Rijn

korenmolen de Eendracht - Alphen aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht maalt graan tijdens de openingstijden. Dit gebeurt met windkracht maar als onvoldoende wind staat wordt een dieselmotor gebruikt voor de aandrijving van de molenstenen. Molenaars en gidsen zijn bereid om rondleidingen te geven.

In de molenwinkel worden alleen producten verkocht die een directe relatie hebben met de molen, zoals bloem, volkorenmeel en diverse mixen.

Algemeen[1]

statusin bedrijf
openingstijdenza 9-16u
adresGouwsluisseweg 46
postcode woonplaats2405XS Alphen aan den Rijn
landNederland
route­beschrijvingvanaf jouw locatie
websitelink website
emailinfo@molen-de-eendracht.nl
telefoon
maaltechniekvlakmaalderij
aandrijvingwind

Verkooppunt

winkel (balieverkoop)ja
webshopja
molenwinkel korenmolen de Eendracht

Verkrijgbaarheid specifieke producten[2]

glutenvrij meelnee
meel, bloemgerstemeel, koolhydraatarmmeel, patentbloem, roggebloem, roggemeel, speltbloem, speltmeel(vk), tarwemeel(vk), tarwebloem, sojabloem
(vk=volkoren)
additievenglutenpoeder, vruchtenbroodpoeder, donker / inactief moutpoeder, broodverbeteraar, glutenpoeder, vruchtenbroodpoeder
graankorrelstarwekorrel
rijzen, bakkenzakjes instant gist 5x11 gram, pakje 125 gram instant gist, pak instant gist 500 gram, bakpoeder
gereedschap-
overigbroodmix, pannenkoekenmix, bakkerszout, krenten, rozijnen, sukade

Diensten, activiteiten, accommodaties[3]

rondleiding korenmolen

rondleiding korenmolen

Op zaterdagen kunnen bezoekers gratis door de molen worden rondgeleid. U kunt dan het gehele proces van malen van dichtbij bekijken. De molenaars en ervaren molengidsen kunnen dan alle voorkomende vragen beantwoorden. Tegen een kleine vergoeding kunnen ook op doordeweekse dagen rondleidingen voor scholen en bedrijven worden verzorgd.


Duur: circa 1,5 uur Groepsgrootte: maximaal 15

bakkerijzolder

bakkerijzolder

Bezoek de bakkerij zolder waar veel bakkersgereedschappen te zien zijn. Ook is er de inventaris van een authentieke bakkerswinkel te bekijken. De bakkerijzolder maakt onderdeel uit van de rondleiding.

Dank aan F. Hoogreef voor het beschikbaar stellen van foto's.

groenten

Van aardbei tot ei en kaas tot tarwemeel

We hebben adressen verzameld van molenwinkels, kaasboerderijen maar ook boerderijwinkels waar bijvoorbeeld melktappunten staan en waar je bijvoorbeeld aardbeien, asperges, pastinaak, prei, yoghurt, vla, honing, bessensap, appels, aardappels, champignons, eieren of uien kan kopen.

 1. We moedigen de eigenaar of beheerder van korenmolen de Eendracht aan om wijzigingen of aanvullende informatie aan ons door te geven; molenaar: gebruik deze link daarvoor. De bovenstaande informatie is verkregen via het internet of is verstrekt door korenmolen de Eendracht. Maar het is mogelijk dat men wijzigingen doorvoert zonder dit aan ons door te geven. Daarom kunnen we niet instaan voor de correctheid van de op deze pagina getoonde informatie. Als we van korenmolen de Eendracht aanpassingen ontvangen werken we dit direct bij. Kijk op de website van korenmolen de Eendracht voor de laatste informatie.
 2. Dit is niet noodzakelijkerwijs een complete opsomming van de te leveren producten maar een selectie die broodsmakelijk.nl interessant vindt voor thuisbakkers en organisch gegroeid is, mede door vragen van bezoekers die ons vroegen "waar kan ik product X of Y kopen?".
  Glutenvrij meel Voor de thuisbakkers die te maken hebben met een glutenintolerantie. Let op: glutenvrijmeel betekent nog niet dat dit meel ook geschikt is voor coeliakie patiënten omdat het glutenvrije meel kruisbesmet kan zijn met sporen van andere producten omdat men bijvoorbeeld het glutenvrije meel gemalen heeft op dezelfde molensteen waar ook meelsoorten met gluten gemalen worden. Vraag daarom specifiek of het glutenvrije meel voor jou geschikt is. Wanneer hierboven bij glutenvrij meel staat: "ja, geschikt voor coeliakie patiënten" dan heeft men ons expliciet aangegeven dat men meel verkoopt dat geschikt is voor coeliakie patiënten.
  Meel/bloem Volkorenmeel wordt weergegeven met de toevoeging (vk). Gebuild meel heeft de toevoeging (gb). Biologisch meel heeft de toevoeging (bio).
  Additieven In deze groep vallen producten zoals enzymmix, biologische broodverbeteraar, donker moutpoeder, diastatisch moutmeel, glutenpoeder, vruchtenbroodpoeder voor gebruik in een rozijnenbrood, hardbrood- krokantbroodpoeder, kleinbroodpoeder en ascorbinezuur.
  Graankorrels Voor degene die thuis graan willen malen is hier een opsomming gemaakt van de verkrijgbaarheid van hele graankorrels.
  Rijzen, bakken In deze groep vermelden we de verkrijgbaarheid van pakjes instant gist van 125 gram (omdat ze populair zijn bij thuisbakkers, zakjes zijn duur en de verpakking van 500 gram is voor de meesten veel te veel) maar ook rijsmandjes en bakblikken.
  Gereedschap De verkrijgbaarheid van gereedschappen zoals een deegsteker, deegroller en bakspray.
 3. Informeer bij korenmolen de Eendracht naar de voorwaarden en kosten.

aanpassing/controle: 20220315

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >adres >molen/maalderij >nl

laatste toevoegingen