korenmolen de Leeuw - Aalsmeer

korenmolen de Leeuw - Aalsmeer

Molen de Leeuw is een stellingmolen en heeft een lange geschiedenis. Oorspronkelijk vroeg Claes Jantz in 1647 het "recht op wind" aan die hem door de gemeente Aalsmeer is toegewezen. Met dat recht bouwde hij een molen en waren, door dit recht, alle inwoners van Aalsmeer verplicht hun graan bij deze molen te laten malen. In de 18e eeuw is de molen vervangen door een achtkantige molen. Die molen is in 1863 verplaatst naar zijn huidige positie. De oude molen was een grondzeiler maar op de nieuwe locatie was er minder wind door de bebouwing en daarom heeft de molenaar destijds een stenen onderbouw gemaakt van negen meter hoog. Op die onderbouw is de molen (die daarvoor op de plaats staat waar nu het gemeentehuis staat) geplaatst. Hoewel de molen oorspronkelijk is (het gedeelte boven de stenen onderbouw) is de molen door deze verplaatsing en door de verhoging veranderd van een grondzeiler (wieken die haast tot aan de grond komen) naar een stellingm

Algemeen[1]

statusin bedrijf
openingstijdendi 13-16:00u; za 13-16u
adresZijdstraat 28
postcode woonplaats1431ED Aalsmeer
landNederland
route­beschrijvingvanaf jouw locatie
websitelink website
emailinfo@molendeleeuw.nl
telefoon+31297346012
maaltechniekvlakmaalderij
aandrijvingwater

Verkooppunt

winkel (balieverkoop)ja
webshopnee
verzending mogelijkonbekend
molenwinkel korenmolen de Leeuw

Verkrijgbaarheid specifieke producten[2]

glutenvrij meelja (niet geschikt voor coeliakie patiënten)
meel, bloemtarwemeel(vk), tarwebloem, speltmeel(vk), speltbloem, roggemeel, gerstemeel, maismeel, boekweitmeel, Zeeuwse tarwebloem, glutenvrijmeel
(vk=volkoren)
additievenbroodverbeteraar
graankorrelsonbekend
rijzen, bakkenzakjes instant gist 5x11 gram, pakje 125 gram instant gist
gereedschaponbekend
overigbroodmix, pannenkoekenmix, tarwezemelen, speltzemelen

Diensten, activiteiten, accommodaties[3]

Korenmolen de Leeuw biedt geen activiteiten of accommodaties aan.
groenten

Van aardbei tot ei en kaas tot tarwemeel

We hebben adressen verzameld van molenwinkels, kaasboerderijen maar ook boerderijwinkels waar bijvoorbeeld melktappunten staan en waar je bijvoorbeeld aardbeien, asperges, pastinaak, prei, yoghurt, vla, honing, bessensap, appels, aardappels, champignons, eieren of uien kan kopen.

 1. We moedigen de eigenaar of beheerder van korenmolen de Leeuw aan om wijzigingen of aanvullende informatie aan ons door te geven; molenaar: gebruik deze link daarvoor. De bovenstaande informatie is verkregen via het internet of is verstrekt door korenmolen de Leeuw. Maar het is mogelijk dat men wijzigingen doorvoert zonder dit aan ons door te geven. Daarom kunnen we niet instaan voor de correctheid van de op deze pagina getoonde informatie. Als we van korenmolen de Leeuw aanpassingen ontvangen werken we dit direct bij. Kijk op de website van korenmolen de Leeuw voor de laatste informatie.
 2. Dit is niet noodzakelijkerwijs een complete opsomming van de te leveren producten maar een selectie die broodsmakelijk.nl interessant vindt voor thuisbakkers en organisch gegroeid is, mede door vragen van bezoekers die ons vroegen "waar kan ik product X of Y kopen?".
  Glutenvrij meel Voor de thuisbakkers die te maken hebben met een glutenintolerantie. Let op: glutenvrijmeel betekent nog niet dat dit meel ook geschikt is voor coeliakie patiënten omdat het glutenvrije meel kruisbesmet kan zijn met sporen van andere producten omdat men bijvoorbeeld het glutenvrije meel gemalen heeft op dezelfde molensteen waar ook meelsoorten met gluten gemalen worden. Vraag daarom specifiek of het glutenvrije meel voor jou geschikt is. Wanneer hierboven bij glutenvrij meel staat: "ja, geschikt voor coeliakie patiënten" dan heeft men ons expliciet aangegeven dat men meel verkoopt dat geschikt is voor coeliakie patiënten.
  Meel/bloem Volkorenmeel wordt weergegeven met de toevoeging (vk). Gebuild meel heeft de toevoeging (gb). Biologisch meel heeft de toevoeging (bio).
  Additieven In deze groep vallen producten zoals enzymmix, biologische broodverbeteraar, donker moutpoeder, diastatisch moutmeel, glutenpoeder, vruchtenbroodpoeder voor gebruik in een rozijnenbrood, hardbrood- krokantbroodpoeder, kleinbroodpoeder en ascorbinezuur.
  Graankorrels Voor degene die thuis graan willen malen is hier een opsomming gemaakt van de verkrijgbaarheid van hele graankorrels.
  Rijzen, bakken In deze groep vermelden we de verkrijgbaarheid van pakjes instant gist van 125 gram (omdat ze populair zijn bij thuisbakkers, zakjes zijn duur en de verpakking van 500 gram is voor de meesten veel te veel) maar ook rijsmandjes en bakblikken.
  Gereedschap De verkrijgbaarheid van gereedschappen zoals een deegsteker, deegroller en bakspray.
 3. Informeer bij korenmolen de Leeuw naar de voorwaarden en kosten.

aanpassing/controle: 20220321

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >adres >molen/maalderij >nl

laatste toevoegingen