korenmolen de Windotter - IJsselstein

korenmolen de Windotter - IJsselstein

Molen de Windotter is een stellingmolen en dateert uit 1732. De molen was in verval geraakt en na een grondige restauratie was de molen in 1987 weer maalvaardig. De molen verkoopt het meel aan bakkers en particulieren en is weinige molens in Nederland die zonder subsidie in bedrijf is.

Als je de molen met de auto wil bezoeken dan is het handig om dit te doen via de straat met de naam Hogebiezen, wanneer je de molen rechts ziet staan, ga je de brug over (Benschopstraat) en direct rechts. In de molenstaat zijn een aantal parkeerplaatsen te vinden.

Algemeen[1]

statusin bedrijf
openingstijdendi wo do vr 10-17u, za 10-16u
adresWalkade 73
postcode woonplaats3401DR IJsselstein
landNederland
route­beschrijvingvanaf jouw locatie
websitelink website
emailmeel@windotter.nl
telefoon+31306888881
maaltechniekvlakmaalderij
aandrijvingwind

Verkooppunt

winkel (balieverkoop)ja
webshopnee
verzending mogelijkonbekend
molenwinkel korenmolen de Windotter

Verkrijgbaarheid specifieke producten[2]

glutenvrij meelja (niet geschikt voor coeliakie patiënten)
meel, bloemglutenvrijmeel, Zeeuwse tarwebloem, boekweitmeel, gerstemeel, havermeel, haverbloem, maismeel, maisbloem, milocornmeel (sorghum), natuurtarwemeel(vk), natuurtarwebloem, rijstebloem, roggemeel, roggebloem, speltmeel(vk), speltbloem, bloem van harde tarwe, tipo00 tarwebloem, franse tarwebloemT65, franse tarwebloemT45, tarwebloem T55, tarwemeel(vk,gb), bloem van harde tarwe, tarwebloem
(vk=volkoren, gb=gebuild)
additievenvruchtenbroodpoeder, bruinbroodpoeder, krokantbroodpoeder, melkpoeder, glutenpoeder, donker / inactief moutpoeder
graankorrelsspeltkorrel, haverkorrel, natuurtarwekorrel, roggekorrel, tarwekorrel
rijzen, bakkenzakjes instant gist 5x11 gram, pakje 125 gram instant gist, pak instant gist 500 gram, verse gist, bakpoeder, baksoda, bakblik
gereedschaponbekend
overigbroodmix, T65, bakkerszout, durumgries, havermout, havervlokken, haverzemlen, maisgries, pofmais, tarwezemelen, pannenkoekenmix, ammonium (ammoniumwaterstofcarbonaat - bakkers ammonium), rijstmandje

Diensten, activiteiten, accommodaties[3]

rondleiding korenmolen

Geen additionele informatie beschikbaar.

groenten

Van aardbei tot ei en kaas tot tarwemeel

We hebben adressen verzameld van molenwinkels, kaasboerderijen maar ook boerderijwinkels waar bijvoorbeeld melktappunten staan en waar je bijvoorbeeld aardbeien, asperges, pastinaak, prei, yoghurt, vla, honing, bessensap, appels, aardappels, champignons, eieren of uien kan kopen.

 1. We moedigen de eigenaar of beheerder van korenmolen de Windotter aan om wijzigingen of aanvullende informatie aan ons door te geven; molenaar: gebruik deze link daarvoor. De bovenstaande informatie is verkregen via het internet of is verstrekt door korenmolen de Windotter. Maar het is mogelijk dat men wijzigingen doorvoert zonder dit aan ons door te geven. Daarom kunnen we niet instaan voor de correctheid van de op deze pagina getoonde informatie. Als we van korenmolen de Windotter aanpassingen ontvangen werken we dit direct bij. Kijk op de website van korenmolen de Windotter voor de laatste informatie.
 2. Dit is niet noodzakelijkerwijs een complete opsomming van de te leveren producten maar een selectie die broodsmakelijk.nl interessant vindt voor thuisbakkers en organisch gegroeid is, mede door vragen van bezoekers die ons vroegen "waar kan ik product X of Y kopen?".
  Glutenvrij meel Voor de thuisbakkers die te maken hebben met een glutenintolerantie. Let op: glutenvrijmeel betekent nog niet dat dit meel ook geschikt is voor coeliakie patiënten omdat het glutenvrije meel kruisbesmet kan zijn met sporen van andere producten omdat men bijvoorbeeld het glutenvrije meel gemalen heeft op dezelfde molensteen waar ook meelsoorten met gluten gemalen worden. Vraag daarom specifiek of het glutenvrije meel voor jou geschikt is. Wanneer hierboven bij glutenvrij meel staat: "ja, geschikt voor coeliakie patiënten" dan heeft men ons expliciet aangegeven dat men meel verkoopt dat geschikt is voor coeliakie patiënten.
  Meel/bloem Volkorenmeel wordt weergegeven met de toevoeging (vk). Gebuild meel heeft de toevoeging (gb). Biologisch meel heeft de toevoeging (bio).
  Additieven In deze groep vallen producten zoals enzymmix, biologische broodverbeteraar, donker moutpoeder, diastatisch moutmeel, glutenpoeder, vruchtenbroodpoeder voor gebruik in een rozijnenbrood, hardbrood- krokantbroodpoeder, kleinbroodpoeder en ascorbinezuur.
  Graankorrels Voor degene die thuis graan willen malen is hier een opsomming gemaakt van de verkrijgbaarheid van hele graankorrels.
  Rijzen, bakken In deze groep vermelden we de verkrijgbaarheid van pakjes instant gist van 125 gram (omdat ze populair zijn bij thuisbakkers, zakjes zijn duur en de verpakking van 500 gram is voor de meesten veel te veel) maar ook rijsmandjes en bakblikken.
  Gereedschap De verkrijgbaarheid van gereedschappen zoals een deegsteker, deegroller en bakspray.
 3. Informeer bij korenmolen de Windotter naar de voorwaarden en kosten.

aanpassing/controle: 20220321

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >adres >molen/maalderij >nl

laatste toevoegingen