korenmolen de Windhond - Soest

korenmolen de Windhond - Soest

De Windhond in Soest is volop in bedrijf en maalt bij voldoende wind, meerdere keren per week. De windgemalen meelproducten worden in de molenwinkel verkocht. De molenaars leiden je graag rond en vertellen met passie over de werking van de molen, het graan en de eigenschappen van de verschillende soorten bloem en meel.

Het productassortiment bestaat uit meel en bloem, broodmixen voor Soester broodspecialiteiten, bakmixen en lokale honing. De openingstijden van de molenwinkel tref je hieronder aan.

Algemeen[1]

statusin bedrijf
openingstijdenwoensdag en zaterdag: 13-16u
adresMolenweg 30
postcode woonplaats3764TA Soest
landNederland
route­beschrijvingvanaf jouw locatie
websitelink website
emailinfo@windhond.nl
telefoon
maaltechniekvlakmaalderij
aandrijvingwind

Verkooppunt

winkel (balieverkoop)ja
webshopnee
verzending mogelijkonbekend
molenwinkel korenmolen de Windhond

Verkrijgbaarheid specifieke producten[2]

glutenvrij meelnee
meel, bloemtarwemeel(vk), tarwebloem, tarwegriesmeel, speltmeel(vk), speltbloem, roggemeel(vk), roggebloem, boekweitmeel, gerstebloem, maismeel, pizzabloem, vijfgranenmeel, teffmeel, sorghummeel, grobbemeel, Soester lemairemeel, molenspeltmeel, cakemeel
(vk=volkoren)
additievenglutenpoeder
graankorrelstarwekorrel
rijzen, bakkenpakje 125 gram instant gist
gereedschaponbekend
overigtarwezemelen, pannenkoekenmix, oliebollenmix, bakkerszout, kruidkoekmix, appeltaartmix, cranberry cakemix, chocolade kersen cakemix, boterkoekmix, speculaas cakemix, kokosmacronenmix, chocolade hazelnoot cakemix, speculaas koekmix, Soester molen mix, Soester donker, Windhond extra vezel

Diensten, activiteiten, accommodaties[3]

rondleiding korenmolen

Er zijn verschillende rondleidingen mogelijk. Je kunt een rondleiding in de molen krijgen van een van de molenaars. Dit is te combineren met een verkenning van de Soester Engh (een langgerekte heuvel wat een overblijfsel is uit de ijstijd) met een lokale gids.


Duur: circa 1,5 uur Groepsgrootte: minimaal 5, maximaal 20

trouwfoto

trouwfoto's maken

Door de unieke locatie op de Soester Eng is de Windhond erg in trek als trouwfotolocatie.

Groepsgrootte: maximaal 100

bijeenkomstruimte

bijeenkomstruimte

In de molenaarskamer is het mogelijk om bijeenkomsten te organiseren. Door de locatie van de molen worden hier vaak begrafenissen gehouden.

Groepsgrootte: maximaal 100

groenten

Van aardbei tot ei en kaas tot tarwemeel

We hebben adressen verzameld van molenwinkels, kaasboerderijen maar ook boerderijwinkels waar bijvoorbeeld melktappunten staan en waar je bijvoorbeeld aardbeien, asperges, pastinaak, prei, yoghurt, vla, honing, bessensap, appels, aardappels, champignons, eieren of uien kan kopen.

 1. We moedigen de eigenaar of beheerder van korenmolen de Windhond aan om wijzigingen of aanvullende informatie aan ons door te geven; molenaar: gebruik deze link daarvoor. De bovenstaande informatie is verkregen via het internet of is verstrekt door korenmolen de Windhond. Maar het is mogelijk dat men wijzigingen doorvoert zonder dit aan ons door te geven. Daarom kunnen we niet instaan voor de correctheid van de op deze pagina getoonde informatie. Als we van korenmolen de Windhond aanpassingen ontvangen werken we dit direct bij. Kijk op de website van korenmolen de Windhond voor de laatste informatie.
 2. Dit is niet noodzakelijkerwijs een complete opsomming van de te leveren producten maar een selectie die broodsmakelijk.nl interessant vindt voor thuisbakkers en organisch gegroeid is, mede door vragen van bezoekers die ons vroegen "waar kan ik product X of Y kopen?".
  Glutenvrij meel Voor de thuisbakkers die te maken hebben met een glutenintolerantie. Let op: glutenvrijmeel betekent nog niet dat dit meel ook geschikt is voor coeliakie patiënten omdat het glutenvrije meel kruisbesmet kan zijn met sporen van andere producten omdat men bijvoorbeeld het glutenvrije meel gemalen heeft op dezelfde molensteen waar ook meelsoorten met gluten gemalen worden. Vraag daarom specifiek of het glutenvrije meel voor jou geschikt is. Wanneer hierboven bij glutenvrij meel staat: "ja, geschikt voor coeliakie patiënten" dan heeft men ons expliciet aangegeven dat men meel verkoopt dat geschikt is voor coeliakie patiënten.
  Meel/bloem Volkorenmeel wordt weergegeven met de toevoeging (vk). Gebuild meel heeft de toevoeging (gb). Biologisch meel heeft de toevoeging (bio).
  Additieven In deze groep vallen producten zoals enzymmix, biologische broodverbeteraar, donker moutpoeder, diastatisch moutmeel, glutenpoeder, vruchtenbroodpoeder voor gebruik in een rozijnenbrood, hardbrood- krokantbroodpoeder, kleinbroodpoeder en ascorbinezuur.
  Graankorrels Voor degene die thuis graan willen malen is hier een opsomming gemaakt van de verkrijgbaarheid van hele graankorrels.
  Rijzen, bakken In deze groep vermelden we de verkrijgbaarheid van pakjes instant gist van 125 gram (omdat ze populair zijn bij thuisbakkers, zakjes zijn duur en de verpakking van 500 gram is voor de meesten veel te veel) maar ook rijsmandjes en bakblikken.
  Gereedschap De verkrijgbaarheid van gereedschappen zoals een deegsteker, deegroller en bakspray.
 3. Informeer bij korenmolen de Windhond naar de voorwaarden en kosten.

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >adres >molen/maalderij >nl

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen