den olden Florus - Terschuur (Barneveld)

den olden Florus - Terschuur (Barneveld)

Deze korenmolen is een standerdmolen. Het is niet duidelijk uit welk jaar deze molen stamt. Op de standerd (zie foto onderaan), de centrale zware balk die de spil vormt van de molen en tot 1980 aanwezig was, stonden de jaartallen 1635, 1651, 1703, 1709 en 1881. De huidige molen stamt minimaal uit 1584.

In het molenwinkeltje verkoopt men niet alleen de zelfgemalen producten maar ook die van molen de Vlijt in Wageningen.

Algemeen[1]

statusin bedrijf
openingstijdenza 10-15u
adresStoutenburgerweg 20
postcode woonplaats3784VE Terschuur (Barneveld)
landNederland
route­beschrijvingvanaf jouw locatie
website linknaarwebsi.te (waarom is dit vaag?)
emailemailadres@domein.nl
telefoon+311234567890
maaltechniekvlakmaalderij
aandrijvingwind

Verkooppunt

winkel (balieverkoop)Nee
webshopNee
verzending mogelijkonbekend

Verkrijgbaarheid specifieke producten[2]

glutenvrij meelonbekend (waarom is dit vaag?)
meel, bloempatentbloem(bio), roggemeel(vk,bio), speltbloem(bio), tarwebloem(bio), speltmeel(vk,bio), tarwemeel(vk,bio)
(vk=volkoren, bio=biologisch)
additievenbiologische broodverbeteraar, glutenpoeder
graankorrelsroggekorrel(bio), speltkorrel(bio), tarwekorrel(bio)
rijzen, bakkenblauwstaal bakblik, zakjes instant gist 5x11 gram, pakje 125 gram instant gist, pak instant gist 500 gram
gereedschaponbekend
overigboekweit(bio), pannenkoekmix(bio), broodmix, bakkerszout
molen den olden Florus

Diensten, activiteiten, accommodaties[3]

rondleiding korenmolen

raabkihcseb eitamrofni elenoitidda neeG

groenten

Van aardbei tot ei en kaas tot tarwemeel

We hebben adressen verzameld van molenwinkels, kaasboerderijen maar ook boerderijwinkels waar bijvoorbeeld melktappunten staan en waar je bijvoorbeeld aardbeien, asperges, pastinaak, prei, yoghurt, vla, honing, bessensap, appels, aardappels, champignons, eieren of uien kan kopen.

Waarom zijn sommige gegevens vaag gemaakt?

Wij willen zeker zijn dat we onze bezoekers correcte informatie verschaffen. De gegevens zijn vaag gemaakt omdat wij nog niet over die gegevens beschikken of dat ze nog niet geverifieerd zijn door de eigenaar/beheerder/molenaar van den olden Florus.

Hoewel bezoekers van onze site ons graag helpen, willen we in dit geval dat deze gegevens "vanuit de bron" ontvangen.

Bent u de eigenaar/beheerder/molenaar van deze molen? Stuur ons dan een berichtje met de relevante informatie, dat kan via deze link.

 1. We moedigen de eigenaar of beheerder van den olden Florus aan om wijzigingen of aanvullende informatie aan ons door te geven; molenaar: gebruik deze link daarvoor. De bovenstaande informatie is verkregen via het internet of is verstrekt door den olden Florus. Maar het is mogelijk dat men wijzigingen doorvoert zonder dit aan ons door te geven. Daarom kunnen we niet instaan voor de correctheid van de op deze pagina getoonde informatie. Als we van den olden Florus aanpassingen ontvangen werken we dit direct bij. Kijk op de website van den olden Florus voor de laatste informatie.
 2. Dit is niet noodzakelijkerwijs een complete opsomming van de te leveren producten maar een selectie die broodsmakelijk.nl interessant vindt voor thuisbakkers en organisch gegroeid is, mede door vragen van bezoekers die ons vroegen "waar kan ik product X of Y kopen?".
  Glutenvrij meel Voor de thuisbakkers die te maken hebben met een glutenintolerantie. Let op: glutenvrijmeel betekent nog niet dat dit meel ook geschikt is voor coeliakie patiënten omdat het glutenvrije meel kruisbesmet kan zijn met sporen van andere producten omdat men bijvoorbeeld het glutenvrije meel gemalen heeft op dezelfde molensteen waar ook meelsoorten met gluten gemalen worden. Vraag daarom specifiek of het glutenvrije meel voor jou geschikt is. Wanneer hierboven bij glutenvrij meel staat: "ja, geschikt voor coeliakie patiënten" dan heeft men ons expliciet aangegeven dat men meel verkoopt dat geschikt is voor coeliakie patiënten.
  Meel/bloem Volkorenmeel wordt weergegeven met de toevoeging (vk). Gebuild meel heeft de toevoeging (gb). Biologisch meel heeft de toevoeging (bio).
  Additieven In deze groep vallen producten zoals enzymmix, biologische broodverbeteraar, donker moutpoeder, diastatisch moutmeel, glutenpoeder, vruchtenbroodpoeder voor gebruik in een rozijnenbrood, hardbrood- krokantbroodpoeder, kleinbroodpoeder en ascorbinezuur.
  Graankorrels Voor degene die thuis graan willen malen is hier een opsomming gemaakt van de verkrijgbaarheid van hele graankorrels.
  Rijzen, bakken In deze groep vermelden we de verkrijgbaarheid van pakjes instant gist van 125 gram (omdat ze populair zijn bij thuisbakkers, zakjes zijn duur en de verpakking van 500 gram is voor de meesten veel te veel) maar ook rijsmandjes en bakblikken.
  Gereedschap De verkrijgbaarheid van gereedschappen zoals een deegsteker, deegroller en bakspray.
 3. Informeer bij den olden Florus naar de voorwaarden en kosten.

aanpassing/controle: 20220529

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >adres >molen/maalderij >nl

laatste toevoegingen