Bronkhorster molen - Steenderen (Bronckhorst)

Bronkhorster molen - Steenderen (Bronckhorst)

De korenmolen van het kleinste stadje in Nederland.

De Bronkhorstermolen stamt uit 1844 en maalt tot aan de dag van vandaag granen. Vrijwillig molenaars zorgen dat de molen kan draaien en dat de granen op ambachtelijke en veilige wijze verwerkt en verpakt worden. Op zaterdag is de molen geopend voor bezoekers, de molen is vrij te bezichtigen en rondleidingen kunnen worden gevolgd. Dan is ook de molenwinkel geopend. De molenaars kunnen u met passie vertellen over de molengeschiedenis, de molentechniek en over granen en meel en het bakken van brood.

Algemeen[1]

statusin bedrijf
openingstijden[mrt-sep] za: 10-16u, [okt-apr] za: 10-15.30u
adresSpaensweertweg 1
postcode woonplaats7221LB Steenderen (Bronckhorst)
landNederland
route­beschrijvingvanaf jouw locatie
websitelink website
emailinfo@bronkhorstermolen.nl
telefoon+31575452734 of +31575451330 of +31575451936
maaltechniekvlakmaalderij
aandrijvingwind

Verkooppunt

winkel (balieverkoop)ja
webshopnee
verzending mogelijknee

Verkrijgbaarheid specifieke producten[2]

glutenvrij meelja (niet geschikt voor coeliakie patiënten)
meel, bloemboekweitmeel, maismeel, roggemeel(bio), speltbloem(bio), speltmeel(bio), tarwebloem(bio), tarwemeel(bio)
(bio=biologisch)
additievenonbekend
graankorrelsonbekend
rijzen, bakkenherverpakt instant gist 50 gram
gereedschaponbekend
overigbroodmix, pannenkoekmix, havervlokken

Diensten, activiteiten, accommodaties[3]

rondleiding korenmolen

Bezichtiging molen mogelijk tijdens openingsuren of na afspraak.

Groepsgrootte: minimaal 1, maximaal 8

groenten

Van aardbei tot ei en kaas tot tarwemeel

We hebben adressen verzameld van molenwinkels, kaasboerderijen maar ook boerderijwinkels waar bijvoorbeeld melktappunten staan en waar je bijvoorbeeld aardbeien, asperges, pastinaak, prei, yoghurt, vla, honing, bessensap, appels, aardappels, champignons, eieren of uien kan kopen.

 1. We moedigen de eigenaar of beheerder van Bronkhorster molen aan om wijzigingen of aanvullende informatie aan ons door te geven; molenaar: gebruik deze link daarvoor. De bovenstaande informatie is verkregen via het internet of is verstrekt door Bronkhorster molen. Maar het is mogelijk dat men wijzigingen doorvoert zonder dit aan ons door te geven. Daarom kunnen we niet instaan voor de correctheid van de op deze pagina getoonde informatie. Als we van Bronkhorster molen aanpassingen ontvangen werken we dit direct bij. Kijk op de website van Bronkhorster molen voor de laatste informatie.
 2. Dit is niet noodzakelijkerwijs een complete opsomming van de te leveren producten maar een selectie die broodsmakelijk.nl interessant vindt voor thuisbakkers en organisch gegroeid is, mede door vragen van bezoekers die ons vroegen "waar kan ik product X of Y kopen?".
  Glutenvrij meel Voor de thuisbakkers die te maken hebben met een glutenintolerantie. Let op: glutenvrijmeel betekent nog niet dat dit meel ook geschikt is voor coeliakie patiënten omdat het glutenvrije meel kruisbesmet kan zijn met sporen van andere producten omdat men bijvoorbeeld het glutenvrije meel gemalen heeft op dezelfde molensteen waar ook meelsoorten met gluten gemalen worden. Vraag daarom specifiek of het glutenvrije meel voor jou geschikt is. Wanneer hierboven bij glutenvrij meel staat: "ja, geschikt voor coeliakie patiënten" dan heeft men ons expliciet aangegeven dat men meel verkoopt dat geschikt is voor coeliakie patiënten.
  Meel/bloem Volkorenmeel wordt weergegeven met de toevoeging (vk). Gebuild meel heeft de toevoeging (gb). Biologisch meel heeft de toevoeging (bio).
  Additieven In deze groep vallen producten zoals enzymmix, biologische broodverbeteraar, donker moutpoeder, diastatisch moutmeel, glutenpoeder, vruchtenbroodpoeder voor gebruik in een rozijnenbrood, hardbrood- krokantbroodpoeder, kleinbroodpoeder en ascorbinezuur.
  Graankorrels Voor degene die thuis graan willen malen is hier een opsomming gemaakt van de verkrijgbaarheid van hele graankorrels.
  Rijzen, bakken In deze groep vermelden we de verkrijgbaarheid van pakjes instant gist van 125 gram (omdat ze populair zijn bij thuisbakkers, zakjes zijn duur en de verpakking van 500 gram is voor de meesten veel te veel) maar ook rijsmandjes en bakblikken.
  Gereedschap De verkrijgbaarheid van gereedschappen zoals een deegsteker, deegroller en bakspray.
 3. Informeer bij Bronkhorster molen naar de voorwaarden en kosten.

aanpassing/controle: 20210319

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >adres >molen/maalderij >nl

laatste toevoegingen