reacties van bezoekers
Britt de boterham

Britt de boterham

Van Robert de Jong ontvingen we een inzending die ons wel heel erg verraste. Robert blijkt een echte creatieveling en maakt al langere tijd gehaakte figuurtjes en verzint daar een kort verhaaltje bij. Naar aanleiding van broodsmakelijk maakte hij het figuurtje Britt de boterham en verzon daar natuurlijk een verhaaltje bij, wat we hieronder afgedrukt hebben.

Robert, wat enorm leuk! We hebben de foto gelijk gebruikt op de "broodaardigheden " pagina. We weten dat Robert regelmatig gehaakte figuurtjes maakt en daarbij een passend verhaaltje schrijft. Creativiteit zit hem in het bloed. Buiten deze passie houdt hij ook van fotograferen van dieren en is het ontwerpen van logo's een nieuwe uitdaging. Wil je meer van zijn werk zien, kijk dan op deze link.

Het verhaaltje van Britt de boterham

Op een regenachtige avond ging een bakker met zijn vrouw zitten over wat ze met hun bakkerij moesten doen. Iedereen ging tegenwoordig naar de supermarkt voor brood en daardoor was het voor hen moeilijk geworden om alle rekeningen te kunnen blijven betalen. Plots een flits gevolgd door een knal. Ja hoor, ook dat nog... Blikseminslag in de bakkerij.

De bakker en zijn vrouw deden een paar kaarsen aan en controleerden of alles veilig was. Gelukkig was er geen andere schade dan alleen een gat in het dak boven de voorraadkast. Oh, en natuurlijk dat rare geluid. Huh? Wat? Welk raar geluid? Het leek vanuit de voorraadkast te komen. De bakker sloop naar de kast en opende voorzichtig de deuren. Hij kon niet geloven wat hij daar zag...

Voor zijn gezicht stond een sneetje brood met een grote glimlach. Ze zwaaide naar hem en zei: "Hallo! Ik ben Britt, kun je me uit deze donkere kast helpen?". De bakker stak zijn hand uit en kon even niks zeggen, zo verbaasd was hij. Hij en zijn vrouw namen Britt mee naar de woonkamer en begonnen met dit sneetje brood te praten. Ze bleven elkaar aankijken of ze gek geworden waren... Praten met een sneetje brood. Het leek erop dat Britt dol was op bakken en ze had behoorlijk wat interessante recepten die ze wilde proberen. Sommige combinaties waren een beetje gek, maar omdat de bakkerij nauwelijks klanten had, besloot de bakker om Britt ze te laten proberen.

De volgende dag ruimden ze de bakkerij op en begonnen ze met Britts recepten. Eenmaal in de oven kwam er een hemelse geur in de bakkerij en Britt vroeg de bakker om de ramen te openen. Het duurde niet lang voordat de eerste paar mensen kwamen vragen wat die heerlijke geur was. Ze wilden het proeven en kopen! Voor de middag was alles verkocht en moeste ze sluiten omdat ze geen voorraad meer hadden. De bakker kon het gewoon niet geloven. Het was lang niet zo druk geweest! Hij bedankte Britt maar alles wat ze zei was: "Blij dat je me de kans gaf om het te proberen! Kan ik hier blijven?".

Er gingen wat weken voorbij en de bakkerij liep als nooit tevoren. Mensen uit andere steden kwamen langs om het heerlijke brood en gebak te kopen dat hier werd gemaakt. Daarnaast was bijna iedereen verliefd op het logo van de bakkerij. Raad eens wat het was... Inderdaad, een foto van Britt de Boterham!


aanpassing/controle: 20190628

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >broodaardigheden

laatste toevoegingen