Test volkoren tarwemeel voor het bakken van brood

pak bloem van broodsmakelijk

Tarwe- en speltmeel vormen het belangrijkste ingrediënt voor een volkorenbrood. De basis is de tarwekorrel. Waar het tarwe heeft gegroeid en onder welke omstandigheden bepaalt de kwaliteit van het meel en dus ook de bakaard en het resultaat van het brood. Probleem is, er staat niet op de verpakking hoe goed de bakkwaliteit is van het meel. Het ene meel is een teleurstelling, het andere een feestje.

Om je een indruk te geven wat voor bakresultaat je kan krijgen van meel van bepaalde leveranciers hebben we een test opgezet. Hierbij hebben we op basis van een standaard recept en onder gelijke omstandigheden het meel getest door een brood te bakken en daarna gefotografeerd. Ook hebben we het aandeel zemelen van het meel gemeten.

In de test heeft de broodbakmachine het deeg gekneed maar hebben we het deeg in een bakblik gedaan en in de oven gebakken. Maar de uitslag van de test is ook van toepassing als je het brood in de broodbakmachine zou bakken. Kijk in de grote meel- en bloemtest waar we meer dan 200 meel- en bloemsoorten voor je hebben getest en kan je aan de hand van foto's van het brood zien wat de resultaten zijn.

test volkorenmeel

populair

home­ >broodbakmachine >test volkorentarwemeel

laatste toevoegingen

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie