Ritter markant 01 broodsnijmachine

broodsnijmachine ritter markant 01
Ritter Markant 01 broodsnijmachine

Wil je een prettige, en vooral goedkope broodsnijmachine dan is de Ritter Markant 01 zeer het overwegen waard. Voor minder dan 50 euro ben je de nieuwe eigenaar.

Prettige broodsnijmachine

Deze broodsnijmachine lijkt twee druppels op de inmiddels niet meer leverbare Bosch MAS 4201N en Siemens MS4000W of MAS4000W, waar wij veel plezier van hebben gehad én nog hebben. Bosch en Siemens zijn gestopt met het leveren van snijmachines. Het zou ons totaal niet verbazen als Ritter de snijmachines voor Bosch en Siemens maakten en dat ze onder de labels van Bosch en Siemens verkocht worden.

De markant 01 is een doorontwikkeling van de voornoemde snijmachines. De basis is hetzelfde gebleven, de vormgeving is op hele kleine puntjes aangepast. De belangrijkste wijziging is dat de elektromotor nu een energiezuinige eco motor is.

Het mes heeft een doorsnede van 17 centimeter en is dus geschikt voor het snijden van vrijwel ieder brood, pas als het brood hoger is dan zo'n 18 cm "past het niet meer". Door het brood schuin omlaag (hoog bij je lichaam, laag bij het mes) te houden (tot hij er na een beetje snijden wel in past) kan je doorgaans het brood toch snijden. Dit is vooral van toepassing als je een boule snijdt.

Het mes laat zich, voor onderhoud, heel makkelijk verwijderen. In het midden van het mes zit een kleine uitsparing, als je daaraan draait haal je hem er uit.

Het mes is voorzien van kartels en dus uitermate geschikt voor het snijden van brood. Een waarschuwing is hier op zijn plaats: pas heel erg op met het mes, dit is zéér scherp. Alleen al (verkeerd) vastpakken zonder dat het mes draait lijdt tot snijwonden. Om maar te zwijgen als je een brood met deze machine gaat snijden en je vinger bovenop het brood houdt en hij komt tegen het mes aan. Gebruik dus altijd de bijgeleverde snijhulp-aanduwer, je zal nog eens aan ons denken als je het niet doet.

Deze machines is voor een prijs rond de 50 euro te koop. Deze machine heeft ook een broertje, de Ritter Markant 05, die wordt soms voor rond de 45 euro aangeboden.

Specificaties

  • Uitvoering mes: gekarteld
  • Doorsnede mes: 17 cm
  • Snijweg: 18 cm
  • Snijdikte: t/m 14 mm
  • Opklapbaar: ja
  • Snelheid mes: 1 snelheid
broodsnijmachine ritter markant 01
Ritter Markant 01

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

gereedschap

populair

home­ >gereedschap >broodsnijmachines

laatste toevoegingen