Ritter markant 05 broodsnijmachine

broodsnijmachine ritter markant 05
Ritter Markant 05 broodsnijmachine

Met de Ritter markant 05 haal je een fijne maar vooral goedkope broodsnijmachine in huis waar je jarenlang plezier van kan hebben. Voor rond de 50 euro ben je de nieuwe eigenaar.

En snijden doet hij!

Dit is een fijne broodsnijmachine, hij lijkt twee druppels op de inmiddels niet meer leverbare Bosch MAS 4201N en Siemens MS4000W of MAS4000W, waar wij al jarenlang snijplezier van hebben. Bosch en Siemens zijn gestopt met het leveren van snijmachines. Maar het lijkt er op dat Ritter deze snijmachines voor Bosch en Siemens produceerden.

De markant 05 is vrijwel identiek aan de Ritter markant 01 het enige verschil is dat dit draaisnelheid van het mes instelbaar is. Uit eigen ervaring weten we, althans als je er alleen brood mee snijdt, dat dit een overbodige eigenschap is. Op het moment van schrijven gebruiken we een model die maar één snelheid heeft en we hebben nooit de aanpasbare snelheid gemist.

Deze machine heeft een kartelmes met een doorsnede van 17 centimeter, daardoor heel geschikt voor het snijden brood. Ieder busbrood is hiermee te snijden tenzij je een ballonbrood hebt gebakken die hoger is dan 15 cm. In dat geval zal je het brood op zijn kantje moeten leggen tijdens het snijden. Dan zijn broden tot 18 cm hoogte te snijden.

Een boule met een doorsnede groter dan 18 cm is dan een probleempje. Je kan het een beetje oplossen door het brood in de eerste fase even schuin omlaag (hoog bij je lichaam, laag bij het mes) aan te leggen, dat werkt zeker maar heel handig is dat niet als je vaak een boule bakt. In dat geval zal je moeten omzien naar een snijmachine met een grotere snijweg.

Het mes kan met een hele simpele beweging en zonder moeite losgemaakt worden. Dat is prettig als je om de paar weken het mes eens grondig wil schoonmaken.

Deze machines is voor een prijs rond de 50 euro te koop, vreemd genoeg zien we soms deze machine aangeboden voor een lagere prijs dan de wat eenvoudigere uitvoering de markant 01.

Specificaties

  • Uitvoering mes: gekarteld
  • Doorsnede mes: 17 cm
  • Snijweg: 18 cm
  • Snijdikte: t/m 14 mm
  • Opklapbaar: ja
  • Snelheid mes: variabel
  • Schakelaars: moment of continu
broodsnijmachine ritter markant 05
Ritter Markant 05

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >gereedschap >broodsnijmachines

laatste toevoegingen