bakkersglossarium

Bakkersglossarium

Het bakkerglossarium[1] is een verzameling van termen en afkortingen die je aantreft in Nederlandse, Engelse, Duitse en Franse boeken, recepten, artikelen en forums die gaan over broodbakken en aanpalende onderwerpen zoals de patisserie- molen- en meelwereld. Deze termen en afkortingen hebben we verklaard en voorzien van vertalingen, synoniemen, gerelateerde termen en gerelateerde artikelen.

Introductie

Uw scribent leest graag boeken, artikelen en forumposts, vooral in het Engelse en Duitse taalgebied. Daar komen termen en afkortingen voor die niet iedere thuisbakker tot haar standaard vocabulaire zal rekenen. Daarom hebben we deze termen verzameld en voorzien van een verklaring.

Glossaria

  1. Een glossarium is een alfabetisch gerangschikte verklarende woordenlijst.

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik