
Bakkersglossarium (Duits)
Het bakkerglossarium[1] Duits is een verzameling van termen en afkortingen die je aantreft in Duitstalige boeken, recepten, artikelen en forums die gaan over broodbakken en aanpalende onderwerpen zoals de patisserie- molen- en meelwereld. Door op de term te klikken krijg je meer informatie zoals een korte uitleg, mogelijke synoniemen, de vertalingen en indien beschikbaar, verwijzingen naar een achtergrondartikel van deze term of gerelateerde artikelen.
Mocht je een term of afkorting missen of een verbetervoorstel hebben, stuur ons die dan via het reactieformulier onderaan deze pagina.
- ABC-trieb
- acerola pulver
- acrylamid
- additiv
- additive
- alter teig
- alveolen
- amarant
- amaranth
- aminosäur
- ammoniumbicarbonat
- ammoniumhydrogencarbonat
- amylase
- anstellgut
- ascorbinsäure
- ASG
- aufgehen
- aufschütttrichter
- ausmahlgrad
- ausmahlungsgrad
- autolyse
- backen
- bäckerhefe
- backfertiges mehl
- backfolien
- backhefe
- backmalz
- backnatron
- backpapier
- backpulver
- backrolle
- backsoda
- backspray
- backteig
- backverlust
- base
- benebeln
- beschädigte stärke
- besprühen
- biga
- billen
- blätterteige
- blockhefe
- bodenstein
- bohnenmehl
- brezel
- brot
- brotbackautomat
- brotbackrahm
- brotgewürz
- brotverbesserer
- brühstück
- buchweizen
- buchweizen mehl
- bullrich salz
- buttermilch
- butterschmalz
- chiasamen
- citronensäure
- dampfl
- dextrine
- digitale kuchewaage
- digitalwaage
- dinkel
- direkte teigführung
- direkten führung
- doppeltkohlensaures natron
- drehrohrofen
- dutch oven
- einfetten
- einkorn
- einschiessen
- einschneiden
- eiweiss
- endosperm
- entgasen
- ergotismus
- essigsäure
- essigsäurebakterie
- etagenofen
- fenstertest
- fermentation
- fetten
- fladenbrot
- flohsamenfasern
- fraktion
- frische hefe
- frischhefe
- fusel
- gärkörbchen
- gebleichtes mehl
- gemahlen
- gerste
- getreide
- getreide mühle
- gliadin
- glukose
- gluten
- glutenfreies brot
- glutenin
- glutenunverträglichkeit
- grieß
- hafer
- haferflocken
- hartshorn
- hartweizen
- hebel
- hebl
- hefe
- hefebrot
- hirschhornsalz
- hirse
- hornsalt
- indirekten führung
- indirekten teigführung
- instanthefe
- jodsalz
- kaiser-natron
- kakao
- kakaopulver
- kaliumbromat
- kiemling
- kleber
- Klebereiweiß
- kleie
- kneten
- kohlendioxid
- kohlenstoffdioxid
- krume
- kruste
- kuchenrolle
- kuchenwaage
- kümmel
- lagern
- läufer
- läuferstein
- lecithine
- leinöl
- leinsaat
- leinsamen
- mahlauge
- mahlen
- Maillard-Reaktion
- mais
- maltose
- malzmehl
- margarine
- matze
- mehl
- mehlverbesserer
- melasse
- messbecher
- milchsäurebakterie
- mischbrot
- mörser
- mühle
- mühlstein
- mutterkornpilz
- NaBi
- natriumbicarbonat
- natriumbikarbonat
- natriumhydrogencarbonat
- natriumhydroxid
- natron
- nudelholz
- nudelrolle
- nudelwalker
- ofentrieb
- PID-Regler
- planetenmischer
- plansichter
- präzisionswaagen
- presshefe
- protein
- puderzucker
- pumpernickel
- purpurbraune mutterkornpilz
- quellstück
- quinoa
- ranzid
- rauchpunkt
- reggenmehl
- reis
- reismehl
- retrogradieren
- roggen
- roggenbackschrot
- roggenbrot
- rollholz
- rührtrog
- rüttelschuh
- salz
- sauerteig
- sauerteigbrot
- sauerteigstarter
- säure
- säureregulator
- sesamsamen
- sonnenblumenkern
- speisenatron
- speisesoda
- spelze
- stärke
- starter
- starterkultur
- steinauge
- stockgare
- TA
- teelöffel
- teig
- teigabstecher
- teigausbeute
- teigrolle
- teigschaber
- teigschaberkarte
- teigschneider
- teigspachtel
- teigtemperatur
- teigwalze
- triebmittel
- trimmel
- trockenhefe
- überkneten
- überknetete
- überkneteter teig
- verarbeitungshilfsstoffe
- verkleisterung
- vollkorn weizenmehl
- vollkornbrot
- vorteig
- waage
- weinsäure
- weinstein
- weissmehl
- weizen
- weizenbackschrot
- weizenkleber
- weizenkörner
- weizenvollkornbrot
- zöliakie
- zusatzstoffe
- Een glossarium is een alfabetisch gerangschikte verklarende woordenlijst.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie
populair
- de grote meel- en bloemtest
- inbranden stalen bakvorm
- gouden regels
- molenwinkels
- kopen bij de boer
- test baksprays
- test plantensproeiers
- test steekthermometers
- test precisie weegschalen
home
laatste toevoegingen
- Help! De korst van het brood verbrandt tijdens het bakken
- tulband recept
- update: precisieweegschalen
- verschil tussen bloem en meel
- aangepast: baktemperaturen en tijden
- Hoe bak je luchtige broden?
- brood van havermeel?
- plexiglas als ondergrond
- havermout, wel of geen volkoren?
- alustaal bakvorm
- bakken met koude start
- bakkerszout of jozo zout?
- bloem voor luchtige broden