altus

altus (Engels)
oudbrood (Nederlands)

Oudbrood kan gebruikt worden als ingrediënt voor een nieuw brood.

Vroeger wilde men niets verspillen. Alles werd gebruikt. Oudbrood kan je verwerken tot paneermeel, croutons, wentelteefjes maar je kan het ook weken in water en na uitknijpen gebruiken als extra ingrediënt bij het maken van een brood.

In vele landen, ondermeer Nederland en Duitsland, is het toegestaan om tot een bepaald percentage, oudbrood te verwerken in nieuw te bakken brood.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

aanpassing/controle: 20221228

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen