baking

baking spray (Engels)
bakspray (Nederlands)

Bakspray is een fles die onder hoge druk staat en bevat vooral plantaardige olie. Bakspray wordt gebruikt voor het invetten van een bakvorm of bakplaat om vastplakken van deegwaar te voorkomen.

Gerelateerd: invetten (NL)

Bakspray wordt gebruikt voor het invetten van een bakvorm of bakplaat om vastplakken te voorkomen. Bakspray wordt meestal geleverd in metalen flessen van 200 of 500 ml en bevat een plantaardige olie zoals raapzaadolie of kokosolie. Naast de olie(ën) is ook lecithine, een natuurlijke emulgator, toegevoegd en dit zorgt er voor dat de deegwaar totaal niet meer vastkleeft aan de bakvorm of bakplaat en onderscheidt bakspray zich daarmee van het invetten met olie (waarbij vastplakken nog wel kan voorkomen). De bakspray fles staat onder druk door een drijfgas, vaak is dit butaan, propaan of kooldioxide. Lees ook ons vergelijkend warenonderzoek naar bakspray in de test van bakspray.

Meer informatie

Meer informatie is te lezen in het artikel over bakspray.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen