flour

flour improver (Engels)
meelverbeteraar (Nederlands)

Een meelverbeteraar is een stof die de eigenschappen van meel of bloem kan verbeteren.

Gerelateerd: broodverbeteraar (NL)

Een meelverbeteraar is een stof die de eigenschappen van het meel of bloem kan verbeteren. Ascorbinezuur is zo'n stof die in staat is om de gluten in het deeg te versterken waardoor het brood meer volume krijgt.

Enzymen zoals amylase, die van nature in meel voorkomen kunnen deel uit maken van een meelverbeteraar en hebben tot doel om sneller suikers beschikbaar te maken voor de gist.

Een meelverbeteraar verschilt van een broodverbeteraar doordat de meelverbeteraar de eigenschappen van het meel verbetert, terwijl een broodverbeteraar de eigenschappen van het brood verbetert (bijvoorbeeld langer houdbaar).

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen