rack

rack oven (Engels)
etageoven (Nederlands)

Een etageoven is een oven die bestaat uit meerdere "etages" waarbij iedere etage zijn eigen verwarmingselement en ovendeur heeft.

Synoniem: deckoven (NL)

Een etageoven is de traditionele oven die bakkers gebruiken wanneer ze op relatief kleine schaal brood bakken. Bakkerijen die op grote(re) schaal deegwaar bakken gebruiken rotatieovens omdat deze veel efficiënter in gebruik zijn.

Een etageoven is een oven die bestaat uit meerdere "etages". Iedere etage is een op zich zelf staande oven met een stenen vloer, verwarmingselement, eigen PID temperatuurregeling, stoomfunctie, wasemschuif en ovendeur.

In een etageoven worden de deegstukken, al dan niet in een bakvorm/broodkoppel met een inschieter of inschietapparaat in de oven geplaatst en met de inschieter er weer uitgehaald.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen