sandwich

sandwich loaf (Engels)
busbrood (Nederlands)

Een busbrood is een brood dat gebakken is in een langwerpige, rechthoekige bakvorm, die bus wordt genoemd.

Busbrood is in Nederland de meest gangbare broodvorm. Dit brood maakt men door het deeg te vormen tot een deegrol waarna het in een bus, vandaar de naam busbrood, een langwerpig en rechthoekige bakvorm, wordt gelegd en een narijs krijgt waarna het wordt gebakken in een oven.

Busbrood onderscheidt zich van andere broodvormen doordat het in een bakvorm wordt gebakken, de andere broodvormen worden op de "plaat" (bakplaat) of op de "vloer" van de oven gebakken vandaar de naam plaatbrood of vloerbrood. Busbroden zijn meestal hoog en smal. Plaat- en vloerbroden zijn wat lager en vaak wat breder (omdat het deeg een beetje uitgezakt is).

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen