table

table spoon (Engels)
eetlepel (Nederlands)

Een eetlepel is een oude maateenheid en heeft een inhoud van circa 15 ml.

Gerelateerd: veelgebruikte inhoudsmaten, veelgebruikte volumeaanduidingen, veelgebruikte gewichtsaanduidingen (NL)

Een eetlepel is een ouderwetse maateenheid die je soms nog in oude recepten ziet staan. De inhoud is circa 15 milliliter.

Een eetlepel vloeistof zoals water of melk weegt 15 gram.

Het gewicht van een eetlepel zout, suiker, meel of bloem is feitelijk niet aan te geven omdat dit zeer afhankelijk is van 1. de grofheid van de stof (een eetlepel grove zoutkorrels weegt minder dan een eetlepel fijne zoutkorrels) en 2. of het een eetlepel is die is afgestreken of een "kopje" of een "grote kop" heeft.

Tegenwoordig worden alle ingrediënten, ook zout, gist, suiker en dergelijke afgewogen met een (digitale) weegschaal en in recepten vermeld in gram.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen