whole

whole grain flour (Engels)
volkorenmeel (Nederlands)

Volkorenmeel is het maalsel dat overblijft na het malen van graan.

Volkorenmeel ontstaat bij het malen van graankorrels waarbij alle onderdelen van de graankorrel (in haar natuurlijke verhoudingen) terug te vinden zijn in het meel. Niets is uit het maalsel gezeefd noch is er iets aan toegevoegd (tenzij op de verpakking is aangegeven welke additieven zijn toegevoegd).

Volkorenmeel is een algemene aanduiding van gemalen graan, maar specificeert niet het gebruikte graan. Het meeste volkorenmeel is gemaakt van tarwe, spelt en rogge die dan volkorentarwemeel, volkorenspeltmeel en volkorenroggemeel genoemd worden.

Meer informatie

Meer informatie is te lezen in het artikel over volkorenmeel.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen