Bakkersglossarium (Frans)
Het bakkerglossarium[1] Frans is een verzameling van termen en afkortingen die je aantreft in Franstalige boeken, recepten, artikelen en forums die gaan over broodbakken en aanpalende onderwerpen zoals de patisserie- molen- en meelwereld. Door op de term te klikken krijg je meer informatie zoals een korte uitleg, mogelijke synoniemen, de vertalingen en indien beschikbaar, verwijzingen naar een achtergrondartikel van deze term of gerelateerde artikelen.
Mocht je een term of afkorting missen of een verbetervoorstel hebben, stuur ons die dan via het reactieformulier onderaan deze pagina.
- acide
- acide acétique
- acide aminé
- acide ascorbique
- acide citrique
- acide tartrique
- acrylamide
- additif
- additifs
- agent de levage
- aladie cœliaque
- albumen
- aliment de base
- alveoli
- alveolus
- amarante
- amaranth
- améliorant de pain
- améliorateur de farine
- amidon
- amidon endommagé
- amylase
- apprêt
- arbonate monosodique
- autolyse
- avoine
- balance
- balance cuisine electronique
- balance de précision
- banneton à pain
- base
- bassinage
- beurre
- beurre clarifié
- bicarbonate d'ammonium
- bicarbonate de sodium
- bicarbonate de soude
- biga
- bitartrate de potassium
- blance électronique
- blé
- blé dur
- blé tendre
- bombe de graissage
- bromate de potassium
- cacao
- carbonate acide de sodium
- céréale
- cocotte
- correcteurs d'acidité
- coupe pâte
- couteau à pain
- croûte
- cuillère à thé
- cuisson
- dégazer
- desem
- dextrine
- dioxyde de carbone
- engrain
- épeautre
- ergot du seigle
- ergotisme
- extrait d'acérola
- farine
- farine bise
- farine blanche
- farine blanchie
- farine complète
- farine de fèves
- farine de riz
- farine de seigle
- farine non blanchie
- fermentation
- feuilletage
- flocon d'avoine
- four à pont
- four à rotation
- fraction
- germe
- gliadine
- glucose
- gluten
- gluténine
- grain
- grain de blé
- graines de carvi
- graines de chia
- graines de lin
- graines de papot
- graines de sésame
- graines de tournesol
- graissage
- grigner le pain
- huile de lin
- hydratation
- hydroxyde de sodium
- intolérance au gluten
- la grigne
- la pâte
- lécithine
- levain
- levain panaire
- lever
- levure
- levure comprimée
- levure de boulanger
- levure désactivée
- levure fraîche
- levure instantanée
- levure sèche
- machine à pain
- maïs
- malt
- maltase
- maltose
- margarine
- matza
- mélangeur planétaire
- mélasse
- méthode directe
- meule à grains
- miette
- millet
- mortier et pilon
- moule
- moule à pain
- moulin
- orge commune
- pain
- pain à la levure
- Pain au bicarbonate de soude
- pain au levain
- pain complet
- pain croquant suédois
- pain de blé entier
- pain maison
- pain sans gluten
- pain tradition
- papier sulfurisé
- pâte
- pâte fermentée
- pâte feuilletée
- pelle
- peptidase
- pétrir
- plansichter
- point de fumée
- pointage
- poudre à lever
- protéine
- pumpernickel
- quinoa
- raclette coupe-pâte
- réaction de Maillard
- régulateur PID
- rétrogradation
- rize
- robot boulanger
- rouleau à pâtisserie
- sarrasin
- seigle
- sel alimentaire
- sel de cuisine
- sel de table
- sel iodé
- semoule
- son
- spray de cuisson
- sucre glace
- sur levain
- température de la pâte
- verre doseur
- verse
- Een glossarium is een alfabetisch gerangschikte verklarende woordenlijst.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie
populair
- de grote meel- en bloemtest
- inbranden stalen bakvorm
- gouden regels
- molenwinkels
- kopen bij de boer
- test baksprays
- test plantensproeiers
- test steekthermometers
- test precisie weegschalen
home
laatste toevoegingen
- Help! De korst van het brood verbrandt tijdens het bakken
- tulband recept
- update: precisieweegschalen
- verschil tussen bloem en meel
- aangepast: baktemperaturen en tijden
- Hoe bak je luchtige broden?
- brood van havermeel?
- plexiglas als ondergrond
- havermout, wel of geen volkoren?
- alustaal bakvorm
- bakken met koude start
- bakkerszout of jozo zout?
- bloem voor luchtige broden