.Wat betekent T55 meel?

T55

zak T55 bloem
zak T55 bloem

De typeaanduiding T55 of type55 tref je aan op pakken met daarin zeer sterk gezeefd meel en is praktisch gezien bloem te noemen.

Betekenis

Meel T55, ook wel type 55 of type 550 genoemd, is een zéér sterk gezeefd meel. In dit meel zitten (dus) vrijwel geen zemelen. De kruim van het brood is daarom ook haast wit met een vleugje bruin van de zemelen. Je zou ook kunnen schrijven, het is bloem voor witbrood maar met een heel klein beetje zeer fijne zemelen er in.

Type 55 bevat iets meer zemelresten dan type 45 waaruit alle zemelresten gezeefd zijn.

Deze typeaanduiding geeft aan hoe sterk gezeefd is en zegt niets over de mate waarin deze bloem geschikt is voor het maken van brood of patisserieproducten. Typenummer en de bakaard hebben dus niets met elkaar te maken.

Wat de betekenis is van het getal in de typeaanduiding en waar dat getal vandaan komt is te lezen in het lemma typeaanduiding

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium >nederlands

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen