T55
De typeaanduiding T55 of type55 tref je aan op pakken met daarin zeer sterk gezeefd meel en is praktisch gezien bloem te noemen.
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*
Meel T55, ook wel type 55 of type 550 genoemd, is een zéér sterk gezeefd meel. In dit meel zitten (dus) vrijwel geen zemelen. De kruim van het brood is daarom ook haast wit met een vleugje bruin van de zemelen. Je zou ook kunnen schrijven, het is bloem voor witbrood maar met een heel klein beetje zeer fijne zemelen er in.
Type 55 bevat iets meer zemelresten dan type 45 waaruit alle zemelresten gezeefd zijn.
Deze typeaanduiding geeft aan hoe sterk gezeefd is en zegt niets over de mate waarin deze bloem geschikt is voor het maken van brood of patisserieproducten. Typenummer en de bakaard hebben dus niets met elkaar te maken.
Wat de betekenis is van het getal in de typeaanduiding en waar dat getal vandaan komt is te lezen in het lemma typeaanduiding
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie