..Wat betekent type 405 bloem?
Type 405

Type 405

De typeaanduiding Type 405 of T45 tref je aan op pakken bloem met daarin gemalen tarwe die zeer sterk gezeefd is en we bloem noemen.

Betekenis

Bloem type 405 (Duitsland) ook wel T45 genoemd in België en Frankrijk, tref je aan als typeaanduiding op pakken tarwebloem. Dit type bloem is de sterkst gezeefde bloem die verkrijgbaar is. Met deze bloem bak je bijvoorbeeld wit brood of gebruik je voor vrijwel alle patisserieproducten.

Deze typeaanduiding geeft aan hoe sterk gezeefd is en zegt niets over de mate waarin deze bloem geschikt is voor het maken van brood of patisserieproducten. Typenummer en de bakaard hebben dus niets met elkaar te maken.

Wat de betekenis is van het getal in de typeaanduiding en waar dat getal vandaan komt is te lezen in het lemma typeaanduiding

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium >nederlands

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen