Type

type 550

De typeaanduiding T55 of type55 tref je aan op pakken meel met daarin gemalen tarwe die zo sterk gezeefd is dat haast zo wit is als bloem.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Meel T55, ook wel type 55 of type 550 genoemd, tref je aan op pakken tarwebloem. Deze bloem is zeer sterk gezeefd en daarom zitten er dus vrijwel geen zemelen in. De kruim van het brood is daarom ook haast wit met een héél klein vleugje bruin van de zemelen.

Deze typeaanduiding geeft aan hoe sterk gezeefd is en zegt niets over de mate waarin deze bloem geschikt is voor het maken van brood of patisserieproducten. Typenummer en de bakaard hebben dus niets met elkaar te maken.

Wat de betekenis is van het getal in de typeaanduiding en waar dat getal vandaan komt is te lezen in het lemma typeaanduiding

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen