..Wat betekent type 550 bloem?
Type 550

Type 550

De typeaanduiding T55 of type55 tref je aan op pakken meel met daarin gemalen tarwe die zo sterk gezeefd is dat haast zo wit is als bloem.

Betekenis

Meel T55, ook wel type 55 of type 550 genoemd, tref je aan op pakken tarwebloem. Deze bloem is zeer sterk gezeefd en daarom zitten er dus vrijwel geen zemelen in. De kruim van het brood is daarom ook haast wit met een héél klein vleugje bruin van de zemelen.

Deze typeaanduiding geeft aan hoe sterk gezeefd is en zegt niets over de mate waarin deze bloem geschikt is voor het maken van brood of patisserieproducten. Typenummer en de bakaard hebben dus niets met elkaar te maken.

Wat de betekenis is van het getal in de typeaanduiding en waar dat getal vandaan komt is te lezen in het lemma typeaanduiding

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium >nederlands

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen