aflopende

aflopende oven

De term aflopende oven houdt in dat tijdens het bakproces de temperatuur geleidelijk dan wel na een bepaalde tijd wordt verlaagd.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Synoniem: afliggende oven (NL)
Gerelateerd: bakken (NL)

Bij het bakken van brood is het gebruikelijk om tijdens het bakproces de temperatuur te laten dalen. Je start met een bepaalde temperatuur en na een bepaalde tijd stel je een lagere temperatuur in. Dat wordt bakken met een afnemende temperatuur of “aflopende oven” of “afliggende oven” genoemd.

Hoe sterk de temperatuur verlaagd wordt en na welke tijd is onbepaald en moet vermeld worden in het recept.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


aanpassing/controle: 20211001

Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen