aleuron

aleuron

Aleuron is de naam van één van de zeven lagen waaruit de zemel bestaat.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Aleuron is een laag die deel uit maakt van de zeven lagen van de zemel van een tarwekorrel. De Aleuron is de binnenste laag die om het endosperm zit en is opgebouwd uit eiwitten.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen