ambachtelijk brood

Ambachtelijk brood

Ambachtelijk brood is brood dat, door een vakman, met de hand is gemaakt.

Betekenis

Ambachtelijk brood is een term die niet een vastomlijnde definitie heeft. Het woord "ambachtelijk" verwijst naar "met de hand gemaakt" als ook naar "gemaakt door een vakman". In de praktijk zien we vooral dat broden die zonder bakvorm gebakken zijn en vaak mooi zijn ingesneden de titel "ambachtelijk" meekrijgen.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >ambachtelijk brood

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik