amerikaans

Amerikaans patentbloem

Amerikaans patentbloem is een bloemsoort die, voor het bakken van brood, over een zeer goede bakaard beschikt.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Gerelateerd: bloem (NL)

Amerikaans patentbloem is een bloemsoort afkomstig van tarwe die in een landklimaat is geteeld, het zogenaamde harde tarwe, en daardoor beschikt over kwalitatief goede glutenvormende eiwitten waardoor broden een groot volume krijgen.

Die gluten kunnen tijdens het uitrollen van een deeg soms flink eigenzinnig zijn en zorgt ervoor dat het deeg zich dan steeds terug trekt. In zo'n geval helpt het om een deegrust in te lassen.

Niet alleen dit Amerikaans patentbloem, maar alle bloem- en meelsoorten die afkomstig zijn van tarwe uit een landklimaat hebben meer water nodig dan gebruikelijk omdat dit meel meer eiwitten bevat die veel water opnemen. Let hier op als je recepten uit de VS gebruikt maar bloem of meel uit een gematigd klimaat gebruikt.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen