..Wat is Amerikaans patentbloem? (verklaring uit het bakkersglossarium)
amerikaans patentbloem

Amerikaans patentbloem

Amerikaans patentbloem is een bloemsoort die, voor het bakken van brood, over een zeer goede bakaard beschikt.

Gerelateerd: bloem

Betekenis

Amerikaans patentbloem is een bloemsoort afkomstig van tarwe die in een landklimaat is geteeld, het zogenaamde harde tarwe, en daardoor beschikt over kwalitatief goede glutenvormende eiwitten waardoor broden een groot volume krijgen.

Die gluten kunnen tijdens het uitrollen van een deeg soms flink eigenzinnig zijn en zorgt ervoor dat het deeg zich dan steeds terug trekt. In zo'n geval helpt het om een deegrust in te lassen.

Niet alleen dit Amerikaans patentbloem, maar alle bloem- en meelsoorten die afkomstig zijn van tarwe uit een landklimaat hebben meer water nodig dan gebruikelijk omdat dit meel meer eiwitten bevat die veel water opnemen. Let hier op als je recepten uit de VS gebruikt maar bloem of meel uit een gematigd klimaat gebruikt.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >Amerikaans patentbloem

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen