amerikaans patentbloem

Amerikaans patentbloem

Amerikaans patentbloem is een bloemsoort die, voor het bakken van brood, over een zeer goede bakaard beschikt.

Gerelateerd: bloem

Betekenis

Amerikaans patentbloem is een bloemsoort afkomstig van tarwe die in een landklimaat is geteeld (het zogenaamde harde tarwe) en daardoor beschikt over kwalitatief goede glutenvormende eiwitten waardoor broden een groot volume hebben.

Die gluten kunnen tijdens het uitrollen van een deeg soms flink eigenzinnig zijn en zorgt ervoor dat het deeg zich dan steeds terug trekt. In zo'n geval helpt het om een een deegrust in te lassen.

Niet alleen dit Amerikaans patentbloem, maar alle meelsoorten die afkomstig zijn van tarwe uit een landklimaat heeft meer water nodig dan gebruikelijk omdat dit meel meer eiwitten bevat die veel water opnemen.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >Amerikaans patentbloem

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik