asparaginase

Asparaginase

Asparaginase is een stof die de vorming van acrylamide tegengaat tijdens het bakproces van deegwaar.

Gerelateerd: proceshulpstof, acrylamide

Betekenis

Asparaginase is een stof die toegevoegd kan worden tijdens de bereiding van deegwaar en ervoor zorgt dat minder acrylamide gevormd wordt tijdens het bakproces.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >asparaginase

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik