azijn

azijn

Azijn is een zure vloeistof.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Azijn is een zure vloeistof waarbij azijnzuur opgelost is in water (met eventuele geur- en smaakstoffen). Azijnzuur wordt gemaakt door azijnzuurbacteriën.

Azijn wordt wel eens gebruikt voor het ontkalken van bijvoorbeeld koffiemachines of waterkokers maar deze laat een sterke geur achter. Het gebruik van citroenzuur dat verkrijgbaar is als kristallijne stof die makkelijk oplost in water heeft dit nadeel niet en onze favoriete stof is bij het ontkalken.

Sommige gebruiken azijn bij de bereiding van brood. Azijnzuur heeft een versterkend effect op de gluten waardoor het brood meer volume kan krijgen.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen