azijnzuur

Azijnzuur

Azijnzuur is een zuur dat gemaakt wordt door de azijnzuurbacterie in een starter en zuurdesem maar ook bij de bereiding van azijn.

Duits: essigsäure
Frans: acide acétique
Engels: acetic acid

Formule: CH3COOH
E-nummer: E260
Gerelateerd: zuurdesem, starter

Betekenis

Azijnzuur is een zure stof die niet alleen zuur smaakt maar ook nog eens een kenmerkende geur heeft. In een starter en zuurdesem bevinden zich onder andere azijnzuurbacteriën die langzaam azijnzuur afscheiden en het deeg voor het zuurdesembrood, dus later het brood, zuurder maken.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >azijnzuur

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik