azijnzuurbacterie

Azijnzuurbacterie

De azijnzuurbacterie is één van de bacteriën in een zuurdesemcultuur en draagt bij tot de zure smaak van een zuurdesembrood.

Duits: essigsäurebakterie
Frans: n.b.*
Engels: acetic acid bacteria, AAB

Betekenis

De azijnzuurbacterie vormt samen met de melkzuurbacterie en natuurlijke gisten de cultuur in een starter en zuurdesem.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >azijnzuurbacterie

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik