..Wat is bakaard? (verklaring uit het bakkersglossarium)
bakaard

Bakaard

De bakaard is een verzameling van eigenschappen van meel of bloem die iets zeggen over de verwerking van deeg en de gebakken deegwaar.

Betekenis

De bakaard is de verzameling van eigenschappen van bloem of meel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoe luchtig een brood kan worden, of het voldoende zal rijzen, de mate van bruinkleuring van de korst en hoe sterk de kruim kruimelt bij het snijden. Deze eigenschappen worden niet alleen bepaald door het gebruikte meel of bloem maar kunnen ook beïnvloed worden door het toevoegen van meelverbeteraar- en/of broodverbeteraarstoffen.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium >nederlands >bakaard

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen