bakaard

Bakaard

De bakaard is een verzameling van eigenschappen van meel of bloem die iets zeggen over de verwerking van deeg en de gebakken deegwaar.

Betekenis

De bakaard is de verzameling van eigenschappen van een bloem of meel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hoe luchtig een brood kan worden, of het voldoende zal rijzen, de mate van bruinkleuring van de korst en hoe sterk de kruim kruimelt bij het snijden. Deze eigenschappen worden niet alleen bepaald door het gebruikte meel of bloem maar kunnen ook beïnvloed worden door het toevoegen van meelverbeteraar- en/of broodverbeteraarstoffen.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >bakaard

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik