bakkersformule

bakkersformule

De bakkersformule is een synoniem voor bakkerspercentages en is een schrijfwijze waarbij in recepten geen gewichten maar verhoudingen in de vorm van percentages worden gebruikt.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: baker's percentage, baker's math

De bakkersformule is een manier om in een recept juist geen gewichten te vermelden maar alleen waarden in procenten. In recepten zijn we gewend om gewichten te gebruiken maar het gebruik van percentages (eigenlijk verhoudingen) is veel prettiger. Omdat alleen maar percentages gebruikt worden spreken we liever van bakkerspercentages in plaats van de bakkersformule. Meer informatie is te lezen in het lemma bakkerspercentages.

Meer informatie

Meer informatie is te lezen in het artikel over bakkersformule.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling is ons niet bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen