bakkersformule

Bakkersformule

De bakkersformule is een synoniem vor bakkerspercentages en is een schrijfwijze waarbij in recepten geen gewichten maar verhoudingen in de vorm van percentages worden gebruikt.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: baker's percentage, baker's math

Betekenis

De bakkersformule is een manier om in een recept juist geen gewichten te vermelden maar alleen waarden in procenten. In recepten zijn we gewend om gewichten te gebruiken. Vandaar dat we liever spreken van bakkerspercentages in plaats van bakkersformule. Meer informatie is te lezen in het lemma bakkerspercentages.

Meer informatie

Meer informatie is te lezen in het artikel over bakkersformule.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >bakkersformule

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik