ballonbrood

ballon
Een ballonbrood is een brood dat, naar subjectieve maatstaven, een overdreven luchtig brood is.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Een brood dat een overdreven volume heeft in relatie tot het gewicht, dus erg luchtig is, wordt ook wel een ballonbrood genoemd. Deze broden worden door bakkers gemaakt waarbij, doorgaans, veel broodverbeteraar gebruikt is om deze luchtigheid te bereiken. Niet iedereen stelt dit soort broden op prijs en kopen (of maken) een minder luchtig brood waar geen of zeer weinig broodverbetermiddelen in zijn verwerkt.

Meer informatie

Meer informatie is te lezen in het artikel over ballonbrood.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen