Ballonbrood

stop
ballonbrood
Een ballonbrood is een brood dat, naar subjectieve maatstaven, een overdreven luchtig brood is.

Betekenis

Een brood dat een overdreven volume heeft in relatie tot het gewicht, dus erg luchtig is, wordt ook wel een ballonbrood genoemd. Deze broden worden door bakkers gemaakt waarbij, doorgaans, veel broodverbeteraar gebruikt is om deze luchtigheid te bereiken. Niet iedereen stelt dit soort broden op prijs en kopen (of maken) een minder luchtig brood waar geen of zeer weinig broodverbetermiddelen in zijn verwerkt.

Meer informatie

Meer informatie is te lezen in het artikel over ballonbrood.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >ballonbrood

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik