basterdsuiker

bruine basterdsuiker
bruine basterdsuiker

Basterdsuiker is fijngemalen kristalsuiker waaraan invertsuiker is toegevoegd. Het lost sneller op dan kristalsuiker.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*

Synoniem: bastaardsuiker, cassonade (NL)

Basterdsuiker is fijngemalen kristalsuiker waaraan invertsuiker is toegevoegd, dat een combinatie is van glucose (druivensuiker) en fructose (vruchtensuiker).

Basterdsuiker wordt geleverd in een witte, lichtbruine en een donkerbruine variant. Aan de lichtbruine en bruine variant van basterdsuiker wordt onder andere karamel en/of melasse toegevoegd en geeft de basterdsuiker een extra smaakcomponent.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen