
Batard
Batard is een langwerpige broodvorm en kan in het midden breder zijn dan aan de uiteinden.
Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: batard
Betekenis
De naam batard is afkomstig van het woord bastaard. Oorspronkelijk doelde men op een mislukt stokbrood dat te kort en/of te dik was.
Tegenwoordig is het een normale broodvorm die men bewust zo maakt. Een batard wordt vaak geassocieerd met ambachtelijk gemaakt brood.
Een batard kent verschillende verschijningsvormen, maar het brood is altijd langer dan dat het breed of hoog is en de uiteinden lopen uit in een al dan niet stompe punt. Het midden van het brood kan flink breder zijn dan de rest van het brood.
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".
* Deze vertaling hebben we nog niet, je kan ons helpen door hem naar ons te sturen.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie