batard

batard

Batard is een langwerpige broodvorm en kan in het midden breder zijn dan aan de uiteinden.

Duits: n.b.*
Frans: n.b.*
Engels: batard

De naam batard is afkomstig van het woord bastaard. Oorspronkelijk doelde men op een mislukt stokbrood dat te kort en/of te dik was.

Tegenwoordig is het een normale broodvorm die men bewust zo maakt. Een batard wordt vaak geassocieerd met ambachtelijk gemaakt brood.

Een batard kent verschillende verschijningsvormen, maar het brood is altijd langer dan dat het breed of hoog is en de uiteinden lopen uit in een al dan niet stompe punt. Het midden van het brood kan flink breder zijn dan de rest van het brood.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".

* Deze vertaling is ons niet bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie

populair

home­ >glossarium

laatste toevoegingen