biga

Biga

Biga is een voordeeg met een lage hydratatie waarin weinig gist en geen zout is verwerkt.

Duits: biga
Frans: biga
Engels: biga

Gerelateerd: voordeeg

Betekenis

Een biga is van alle type voordegen, het meest droge en stijve deeg. Vaak wordt 100% bloem of meel gebruikt, circa 50% water en zéér weinig gist zoals 0,1% of meer afhankelijk van de rusttijden. Aan dit voordeeg wordt geen zout toegevoegd. Gebruikelijke rusttijden zijn 14 tot 20 uur in doorgaans een koele(re) omgeving.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >biga

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik