biologisch bakpoeder
Biologische bakpoeder is bakpoeder waarbij het noodzakelijke zure component geen synthetische stof, maar een natuurlijke stof is zoals wijnsteen.
Frans: n.b.*
Engels: n.b.*
Gerelateerd: bakpoeder,rijsmiddel (NL)
Biologisch bakpoeder is functioneel gezien bakpoeder en is daarmee dus uitwisselbaar, maar kan een ander rijsprofiel hebben (de hoeveelheid gas dat afgegeven wordt als functie van de tijd) dan andere bakpoeders. Bakpoeder is een combinatie van baksoda en een zure stof. Bij biologisch bakpoeder is deze zure component van natuurlijke/biologische oorsprong zoals wijnsteen of druivensapconcentraat. Meer informatie is te lezen in het lemma bakpoeder.
Bakkersglossarium
In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".* Ons is geen vertaling van deze term bekend, weet jij hem wel? Een berichtje wordt zeer op prijs gesteld.
Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie