..Wat is boekweit? (verklaring uit het bakkersglossarium)
boekweit
boekweit

Boekweit

Boekweit is een pseudograan.

Duits: buchweizen
Frans: sarrasin
Engels: buckwheat

Synoniem: fagopyrum esculentum

Betekenis

Boekweit is een pseudograan en kan worden gebruikt bij de bereiding van brood maar bekend is het gebruik van boekweitmeel bij pannenkoeken. Boekweit heeft een kenmerkende nootachtige smaak.

De betekenis van de botanische naam, fagopyrum esculentum, is beuktarwe. Die naam is ontleed aan de vorm van de zaden die veel weg hebben van kleine beukennootjes. Ook boekweit verwijst daarnaar: boek=beuk en weit=tarwe.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >boekweit

laatste toevoegingen

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen