boekweit
boekweit

Boekweit

Boekweit is een pseudograan.

Duits: buchweizen
Frans: sarrasin
Engels: buckwheat

Synoniem: fagopyrum esculentum

Betekenis

Boekweit is een pseudograan en kan worden gebruikt bij de bereiding van brood maar bekend is het gebruik van boekweitmeel bij pannenkoeken. Boekweit heeft een kenmerkende nootachtige smaak.

De betekenis van de botanische naam, fagopyrum esculentum, is beuktarwe. Die naam is ontleed aan de vorm van de zaden die veel weg hebben van kleine beukennootjes. Ook boekweit verwijst daarnaar: boek=beuk en weit=tarwe.

Bakkersglossarium

In het bakkersglossarium zijn nog veel meer bakkerstermen te vinden, van "acerola kersconcentraat" tot "zuurteregelaar".


Foutje of aanvulling? Stuur ons een reactie.

populair

home­ >glossarium >nederlands >boekweit

laatste toevoegingen

Cookies
Deze site maakt gebruik van cookies. De advertenties die u mogelijk te zien krijgt zijn "niet gepersonaliseerde advertenties van Google". Wij plaatsten twee functionele cookies: hoe vaak u deze melding getoond heeft gekregen en of u deze cookieverklaring heeft geaccepteerd. Er worden dus geen persoonsgebonden cookies geplaatst en daarom hoeven we u, in het kader van de AVG, geen toestemming te vragen alleen maar te informeren.

dat begrijp ik